Aday Öğretmenler ‘tecrübe’ ile buluştu

ÖNDER Haber -

Aday Öğretmenler ‘tecrübe’ ile buluştu

İlçemizde stajyer olarak çalışan ve önemezdeki dönemde ülkemizin dört bir yanında görev yapacak olan 26 Aday Öğretmen için; Milli Eğitim Bakanlığının ‘Aday Öğretmen Yetiştirme Programı’ kapsamında “Tecrübe ile Buluşma Etkinliği” yapıldı.

Etkinlik kapsamında Milas Kaymakamlığı Toplantı Salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç, Şube Müdürü Abdullah Er, konuşmacı olarak davet edilen Emekli Sınıf Öğretmeni Durmuş Çüce ve Emekli Matematik Öğretmeni Mehmet Çakıroğlu katıldı.

Etkinliğe katılan emekli öğretmenler, öğretmenlik mesleğinde gecen 30 yıllık deneyimlerini aday öğretmenlerle paylaştılar. Toplantı sırasında öğrenci öğretmenlerine son dersini veren emekli öğretmenler; “Tekrar dünyaya gelsem yine öğretmenlik mesleğini seçerdim. Bizim malzememiz insan, çocukları sevmek, mesleğimizi sevmek çok önemlidir. Öğretmen; yürüyüşü, davranışı, konuşması ve her şeyiyle toplumumuz için bir modeldir. Sizler gençlerimizin aile yaşantısında, meslek yaşantısında modeli olacaksınız. Yaşamınızda her şeyinize dikkat etmek zorundasınız” dediler.

Öğretmenlik yıllarındaki anılarını anlatarak adaylar öğretmenlerin duygu dolu anlar yaşamına neden olan emekli öğretmenler, maaş almadan 4 - 5 ay zor şartlarda çalıştıklarını, yazışmaları daktilo ile yaptıklarını, o dönemde her öğretmenin bir enstrüman çaldığını, spor aktivesi yaptığını söylediler.

Mesleki tecrübelerini kendileri ile paylaştıklarından dolayı emekli öğretmenlere teşekkür eden Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Karakoç, aday öğretmenleri temsilen bir emekli öğretmene çiçek sundu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık