Aday Olmama Engel Yok.. Adayım..

Adem KANKAYNAR -

Aday Olmama Engel Yok.. Adayım..

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan’ın, iki kez üst üste kontenjan adayı olması nedeniyle bu kez aday olamayacağı söyleniyordu. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ömer Süha Aldan, bu söylentiler nedeniyle bir açıklama yapmma gereği duyduğunu belirten bir açıklama yaptı. Aldan, açıklamasında milletvekili adayı olmak için başvuru yaptığını da paylaştı.

Sayın Ömer Süha Aldan’ın açıklaması şöyle:

“Değerli Dostlarım;

2011 yılından bu yana Muğla Milletvekilliği görevini büyük bir onurla sürdürüyorum. Önümüzdeki genel seçimde aday olup olmadığıma ilişkin yoğun telefonlar alıyorum. Öte yandan Tüzük gereği aday olamayacağıma ilişkin söylentilerin yayıldığını, gerçek dışı haberler yaptırıldığını görüyorum. Asılsız haberlerin giderilmesi anlamında aşağıdaki hususları bilgilerinize sunuyorum:

1. 24 Haziran 2018 günü gerçekleşecek genel seçim için milletvekilliği aday adaylığına başvuruyu gerçekleştirdim. Parti Meclisimiz seçimin erkene alınması nedeniyle; ön seçim yapmamaya, adayların merkez yoklaması yoluyla belirlenmesine ve aday belirleme yetkisinin de Sayın Genel Başkanımıza bırakılmasına karar verdi. Bu durumda geriye bir tek örgütümüzün gözetiminde eğilim yoklaması yapmak kalmaktadır. Süre kısıtlı olsa da gerçekleşecek bir eğilim yoklamasından yana olduğumu özellikle ifade etmek isterim.

2. Genel seçim dolayısıyla başvuruda bulunan bütün aday adaylarına başarılar dilerim.

3. Son Tüzük değişikliğinde 52. maddenin 1. fıkrasında yer alan “iki dönem üst üste merkez adayı gösterilememe” hükmü, benim milletvekilliğime engel bulunmamaktadır. Şöyle ki;

a) İlk olarak, Tüzük değişiklikleri kabulünden sonraki hususlar için geçerlidir. Bu tür düzenlemeler hukuksal tabirle “makable şamil değildir”, yani geçmişe yürümez.

b) İkinci olarak, merkez adaylığı ile merkez yoklaması ayrı kavramlardır. Merkez adaylığı Siyasi Partiler Yasasına göre atanan kontenjanlığa ilişkin %5’lik adaylığı ifade ederken, merkez yoklaması Tüzük gereğince gerçekleştirilen aday belirleme yöntemidir. Geçtiğimiz 1 Kasım Genel Seçiminde tüm adaylar merkez yoklamasıyla belirlendiğine göre, benim iki dönem merkez adaylığımdan söz edilemeyeceğinden, vekilliğime engel bir durum bulunmamaktadır.

c) Üçüncü olarak; eski tüzük yürürlükten kaldırıldığı için, aynı yerden iki kez aday olamama engeli de kalmamıştır. 

Kısaca; Muğla Milletvekilliği de dahil olmak üzere adaylığım konusunda her hangi bir mani hal yoktur.

Son olarak; bu süreçte benim için önemli olan partimin önderliğinde ülkemin barış, demokrasi ve özgürlüğe kavuşmasıdır. Bu yolda ister milletvekili, ister bir partili olarak çabam sürecektir.

Saygılarımla.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık