Adaylar sınavda, veliler dışarıda ter döktüler

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Adaylar sınavda, veliler dışarıda ter döktüler

Tüm yurt genelinde 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapılan sınavlar için sınav merkezleri dolup taştı.Sınava giren adaylar salonlarda ter dökerken, anne-babalar ise okul çevreleri, park ve bahçelerin yanı sıra kafeteryalarda heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmalarını beklediler.

30 Haziran 2018 Cumartesi günü TYT (Temel Yeterlilik Testi); 1 Temmuz Pazar günü ise AYT (Alan Yeterlilik Testi) uygulanan sınavlar için ilçemizdeki adayların yanı sıra Bodrum’dan da adaylar Milas’ta sınav heyecanı yaşadılar.

 

Sabahın erken saatlerinden itibaren Bodrum-Milas karayolunda yoğun bir trafik akışı gözlemlenirken, ilçe merkezinde de adaylar, sınava girecekleri okulları bulmak için yoğun bir koşuşturma yaşadılar.

10.15 - 13.30 saatleri arasında yapılan sınav için adaylar, herhangi bir aksilik yaşamamak için sınav saatinden önce gelerek, sınava girecekleri okul önünde veya çevresindeki kafeteryalarda bekledi. Elbette adaylarla birlikte aynı heyecanı ve telaşı anne-babalar da yaşadı.

İlk gün, yani 30 Haziran 2018 Cumartesi günü ilçemizde, Temel Yeterlilik Sınavı için ter döken adaylar, 1 Temmuz 2018 Pazar günü ise bu kez Alan Yeterlilik Sınavı için sınav merkezlerine koştular.

1 Temmuz 2018 Pazar günü 10.15 - 13.30 saatleri arasında 25 okulda Alan Yeterlilik Sınavı yapılırken, aynı gün 15.45 - 17.45 saatleri arasında da ilçemizdeki üç okulda, (Gürel Lök Sağlık Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Milas Anadolu Lisesi’nde) ‘Yabancı Dil Testi’ sınavı yapıldı.

Milas’tan ve Bodrum’dan ilk günkü sınava 6 bin 590 aday katılırken, Pazar günü yapılan ikinci oturuma ise 5 bin 116 aday katıldı. 1 Temmuz 2018 Pazar günü üç okulda yapılan Yabancı Dil Testi’ne ise toplam 467 aday girdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık