ADD Genel Merkezi’nde yeni yönetim işbaşında …

ÖNDER Haber / A.Kemal KAŞKAR -

ADD Genel Merkezi’nde yeni yönetim işbaşında …

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi’nin 28 - 29 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirdiği 15.Olağan Genel Kurulunda seçilen Genel Merkez Yönetim Kurulunun, 3 Ağustos 2018 Cuma günü görev dağılımını yaptığı bildirildi.

 

ADD Milas Şube Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, ADD Genel Merkez Yönetim Kurulundaki isimler ve görevleri şöyle:

• Prof. Dr. Süheyl BATUM (Genel Başkan)/ • Prof. Dr. Yalçın KARATEPE (Genel Başkan Yardımcısı)/ • Nasuh MAHRUKİ (Genel Başkan Yardımcısı)/ • Hüseyin Emre ALTINIŞIK (Genel Sekreter)/ • Ersan PETEKKAYA (Genel Sekreter Yardımcısı)/ • Dr. Zuhal ÖZEN MANOĞLU (Genel Sekreter Yardımcısı)/ • Uğur KAYAALP (Genel Sekreter Yardımcısı)/ • Emin Semih ÖZKÖK (Genel Sayman)/ • Şadiye YEŞİLYURT (Genel Sayman Yardımcısı)

 

MUSTAFA KEMAL’ler GÖREV BAŞINDADIR

Bu arada ADD Genel Merkez Yönetimi tarafından yapılan, Genel Sekreter Hüseyin Emre Altınışık imzalı

açıklama ise şöyle …

1)Bizler her zaman tam bağımsız, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini; üniter Ulus Devlet modelini, anti-emperyalist Kemalist duruşu ve Kemalist düşün sisteminin tüm kazanımlarıyla, bütün değerlerini var gücümüzle savunmayı, toplumumuza anlatmayı ve insanlarımızı aydınlatmayı, tarihi bir görev ve namus meselesi olarak bilenlerdeniz.

2)Bizim anlayışımızda; Derneğimizin Kurucusu Büyük Hukuk ve Dava Adamı Demokrasi şehidimiz Prof. Dr. Muammer AKSOY ve tüm Devrim ve Demokrasi Şehitlerimiz gibi gerektiğinde can verilir, kan verilir, bedel en ağır şekilde ödenir ancak; asla davamızın esaslarından vazgeçilmez. Bizi ayakta tutan davamıza olan işte bu bakış açımızdır.

3)Genel Merkez olarak, öncümüz ve kurucumuz, Demokrasi Şehidimiz Prof. Dr. Muammer AKSOY’un çizgisini ödün vermeden takip edeceğiz.

4)Yönetim anlayışımız ORTAK AKLA dayanacaktır. Örgütümüzle ve tüm kurullarımızla tam bir dayanışma halinde ORTAK AKLI egemen kılarak Demokratik Kitle Örgütü niteliğimizi güçlendireceğiz.

5)Sadece Basın Açıklamalarıyla değil, toplumsal aydınlanma mücadelemizde en etkin yol ve yöntemleri mutlaka kullanacağız.

6)Cumhuriyet tarihimize alternatif tarih çalışmalarını büyük ve planlı bir EMPERYALİST OYUN olarak görmekteyiz. Buna asla izin vermeyeceğiz.Ulusal Günlerimize ve Ulusal Bayramlarımıza hep birlikte coşkuyla sahip çıkacağız.Yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın Halkımızla birlikte; Şube Binalarımızın önünde, köylerde, mahallelerde, meydanlarda bir düğün bir büyük millet bayramı şeklinde coşkuyla kutlanabilmesi için çalışmalarımıza hemen başladık.30 Ağustos Zafer Bayramımızı; Afyonkarahisar Albay Reşat Çiğiltepe Gençlik Kampıyla ve Örgütsel katılımla kutlayacağız. Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Afyon Kocatepe’deki duruşu, o net duruş hepimizin dayanağı ve hepimizin güç kaynağıdır.

7)Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Kurumsallaşmasını tamamlaması ortak bir temennidir. Kurumsallaşmanın sağlanması için öncelik tüzüğümüzün yenilenmesi ve değiştirilmesidir.Net, anlaşılır ve kurumsal yapılanmayı gösterir bir tüzük hepimizin yıllardır önceliğidir.Bu konudaki çalışmalarımız başlamıştır.30 Kasım, 1 ve 2 Aralık 2018 tarihlerinde (Cuma, Cumartesi ve Pazar) tam zamanlı Tüzük Kurultayımızı toplayacağız.Küçük Kurultayımızı da Tüzük Kurultayımızla birlikte gerçekleştirmiş olacağız.Böylece örgütümüzü yormadan her iki çalışmayı da tamamlamış olacağız.

8)Tüzük Çalışmalarıyla ilgili olarak; örgütümüzün değişimini istediği ya da ilave edilmesini önerdiği hususların, 1 Ekim 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğe iletmesini başarılı bir çalışma süreci için yararlı görmekteyiz. Örgütümüzün destek ve katkılarını beklemekteyiz. 1 Ekim 2018 Pazartesi mesai bitimine kadar düşüncelerinizi iletmenizi diliyoruz.

9)Büyük Atatürk’ün “Bütün Umudum Gençliktedir’ sözünü bir direktif, bir emir olarak kabul etmekteyiz. Güçlü ve geniş katılımlı bir Gençlik Kolu oluşumu için çalışmalarımıza başladık.Bu konuda hem tüzük hem de yönergelerimizde gerekli tüm değişiklikleri hayata geçireceğiz.En kısa zamanda bir büyük Gençlik Kurultayını toplayacağız.

10)Atatürkçü Düşünce Derneği bütün üyeleriyle, hiç ayrımsız BÜYÜK BİR AİLE, BİR ANA-ATA OCAĞI, BİR DAVA OCAĞIDIR. Omuz omuza, yürek yüreğe ATATÜRK CUMHURİYETİNİ ve ULUS DEVLET’i yeniden inşa etmeye and içiyoruz.Bunun için de temel stratejimiz ATATÜRK gibi DÜŞÜNMEK ve ATATÜRK gibi HAREKET etmektir.

 

Saygın Örgütümüz;

Bir Genel Kurul Süreci yaşadık.Genel Kurul süreçlerinin malum özellikleri vardır.Ama geride kalmıştır. Geride kalmalıdır. Önümüzde tarihi görevler bulunmaktadır. Ve MUSTAFA KEMAL’ler GÖREV BAŞINDADIR.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu inanç ve kararlılıkla saygın örgütümüzü selamlıyor, çalışmalarında başarılar diliyor sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık