Ahmet Kozak mezarı başında anıldı

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Ahmet Kozak mezarı başında anıldı

Milas Gençlik Güreş İhtisas Kulübü Derneği yönetici ve üyeleri, eski Milli Güreşçi ve Güreş Antrenörü Ahmet Kozak’ı, vefatının 11’inci yılında mezarı başında dualarla andı.

16 Nisan 2007 tarihinde saat 21.00 sularında vefat eden Milas’ın yetiştirdiği büyük spor insanı, milli güreşçi Ahmet Kozak, vefatının 11’inci yılında doğup büyüdüğü Karacahisar Köyü Mezarlığında bulunan kabri başında anıldı.

Merhum Kozak’ın vefat yıldönümünde gerçekleştirilen anma programına MHP Milas İlçe Başkanı Sinan Yılmaz, Milas Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nden Durmuş Tayfun Uslu, Milas Gençlik Güreş İhtisas Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Hazer, Başkan Yardımcısı Hasan Ölmez, Yönetim Kurulu Üyesi Emin Ünlüsoy, Dünya Üçüncüsü Milli Güreşçi Erkan Uysal, Gazi Paşa- Firuz Paşa (Paşalar) Mahallesi Muhtarı Recep Panay, merhum Kozak’ın öğrencileri, ailesi, sevenleri ve dostları katıldılar.

Köy İmam-Hatibi Mehmet Taylan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından merhum Kozak’ın ruhuna dua edildi. Yapılan duanın ardından, dönemin Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cafer Mete, Merhum Kozak’ın kabri başında bir konuşma yaptı ve “Büyük güreş insanı, büyük vefa adamı, milli güreşçi, duayen bir isim olan değerli arkadaşım Ahmet Kozak’ın anma etkinliğinde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim” diyerek konuşmasına başlayan Mete, merhum Kozak’la birlikte Milas güreşinin ilk adımlarının atıldığı günlere dair anılarını paylaştı.

Konuşmasında Milli Güreşçi Merhum Ahmet Kozak’ın bir siyasi duruşu olduğunu, kendisinin de bir siyasi duruşu olduğunu dile getiren Mete; “Bizler beraber çalışırken siyasi duruşumuzu hiçbir zaman işimize karıştırmadık. 1980 ihtilalinde bizimle beraber spor yapan hiçbir güreşçimizin burnu kanamadı, olaylardan etkilenmedi. Bizim tek gayemiz Milas güreşine hizmet etmek ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumaktı” dedi.

Mete, konuşmasının sonunda etkinliğe katılan herkesi bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Buradaki etkinlik saygı duruşunun ardından sona erdi.

Milas Gençlik Güreş İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı İlhan Hazer de, “Sağlığında kendisini Milas güreşine vakfeden Milli Güreşçimiz ve Spor Antrenörü Merhum Ahmet Kozak’ı bu yıl da kabri başında andık. Milas güreşi için kendi yaşamından büyük fedakârlıklarda bulunarak ömrünü harcayan Merhum Kozak’ın anma etkinliğinde gönül isterdi ki daha çok katılımcı olsun, yetiştirdiği sporcuları, öğrencileri, bu etkinliklerde daha çok sayıda yer alsınlar. Merhum Kozak, Milas için çok büyük bir değer. Böylesi değerlerin ilçemizde daha çok anılması, daha çok adına etkinlikler yapılması ve isimlerinin sonsuza kadar yaşatılması lazım” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık