Ahmet Tekdemir: “Farklı bir eğitim modeli sunacağız”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Ahmet Tekdemir: “Farklı bir eğitim modeli sunacağız”

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY darbe girişimi sonrası hükümetin aldığı karar doğrultusunda el konulan ve kapatılan, bugün ise aynı zamanda Kütahya Spor Kulübü’nün başkanlığını yapan Ahmet Tekdemir tarafından 15 yıllığına kiralanarak Özel Milas TEK Koleji adı altında yeniden eğitime kazandırılan özel okulda, yönetim ve basın mensupları kahvaltıda bir araya geldi.

Kurucu Ahmet Tekdemir ve okul yöneticilerince, kahvaltı sonrasında basın mensuplarına, okulun fiziki durumu başta olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk ve ortaokul müfredat programı kapsamında 435 öğrenciye verilecek eğitimin kalitesine kadar pek çok konuda bilgi verilirken, okul içinde yapılan fiziki değişiklikler basın mensuplarıyla paylaşıldı.

“Tekdemir Eğitim Kurumları Özel Milas TEK Koleji” adı ile ilçemizdeki özel okullar arasına katılan kurumun kurucusu Ahmet Tekdemir; “Öğrenci, okul ve aile işbirliğiyle başarılı bir eğitim kurumu olma iddiasındayız. Bilimin ve teknolojinin ışığında, bugün ülkemizdeki birçok özel okulda olmayan türden sosyal faaliyetlerin, spor branşlarının yer alacağı bir misyonu üstlenmiş durumdayız. Ailelerin de içerisinde yer aldığı bire bir eğitim modelinin uygulanacağı okulumuz ile ilgili bugüne kadar pek çok dedikodu üretildi. Kişi ve kurum olarak hiçbir ideolojinin, zümrenin ya da herhangi bir cemaat yapılanmasının uzantısı değiliz. Bu tür işlerle hiçbir ilişkimiz yoktur. Bizler burada gerçek Atatürk Milliyetçileri yetiştirmek, bu vatana ve millete en üst düzeyde hizmet sunacak genç kuşakları geleceğe hazırlamak istiyoruz. Bizimle ilgili bugüne kadar üretilenler asılsız, saçma-sapan şeylerdir. Bizim Kütahya’dan buraya gelerek burada bir yatırım yapmamız bazıları tarafından hoş karşılanmadı. Ben bir yatırımcıyım ve 4 yıldır Milas’tayım. Milas’ı da gerçekten çok seviyorum. Dolayısıyla böylesine güzel bir kente ben de bir şeyler kazandırmak için bu binayı 15 yıllığına kiraladım. Aramızda birbirinden değerli bir yönetim ve öğretim kadrosu bulunuyor. Temel amacımız burayı gerçek bir eğitim yuvası haline getirmektir. Bugüne kadar ilçede uygulanmayan bir eğitim konsepti ile bu hedefe ulaşmayı düşünüyoruz. MEB müfredatı kapsamında, farklı ve ekstrem sanat-spor ve sosyal faaliyetlerin yer aldığı bir modeli bu okulda uygulayacağız. Gerçekte ilkokulların da sadece derste değil, sportif faaliyetlerde de başarı göstermesini sağlayacağız. Ortaokul düzeyinde, özellikle 7 ve 8’nci sınıfta TEOG sınavlarında başarılı olacak yarışmacı bir anlayışla eğitim veren bir kurum olacağız. İnsanların gözünde TEOG başarısı eşittir okulun başarısı gibi görülüyor. Bence bunun böyle olmaması lazım. TEOG mutlaka bir ölçü olmalı ama yetiştirdiğiniz fidan çok daha önemli olmalıdır. Dolayısıyla biz fidanımızı doğru yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Bugün ne yazık ki hiç kuşkulanmadığımız kişi ya da kurumlar, devletimizi ve milletimizi içten içe yıkmak, parçalamak, bölmek için yıllardır çaba harcamışlar. İşte gelecekte bu tür şeyleri engellemek adına gerçek birer Atatürk Milliyetçisi yetiştirmek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti’ni canından daha çok seven, bu ülkeye ve bu büyük millete hizmet aşkı ile yanıp tutuşacak gençleri yetiştirmek durumundayız. Bu nedenle farklı bir ideolojinin, farklı bir siyasetin, zümrenin ya da cemaatin arkasında olmadık, olmayacağız” dedi.

STANDARTLARIN ÜSTÜNDE FİZİKİ ŞARTLARA SAHİBİZ…

Binanın 15 yıllığına kiralanmasının ardından ciddi bir tadilata girişildiğini kaydeden Kurucu Ahmet Tekdemir; “Aslında mevcut bina geçmişte okul olarak hizmet vermiş ancak standartlara hiçbir konuda uyulmayan bir konumda bu işi yapmışlar. Biz, bakanlığın bu konuda istediği her türlü standardı fazlasıyla sağladık. Hiçbir şey dört dörtlük değildir ama biz, özel okullar içinde bu konuda en iyi şartlara sahip olan okul olduğumuzu iddia ediyoruz. Olaya ticari açıdan bakmak isteseydik 435 kişilik kontenjanı 570’e çıkarırdık, fakat bizim için önemli olan sayı değil. 3 kişi de olsa, 3 bin kişi de olsa kaliteli eğitim vermekten ödün vermeyeceğiz” dedi.

Tekdemir, okulun koordinatörünün Emekli Öğretmen Mehmet Kaplan olduğunu, müdürlüklerini ise, yine uzun yıllardır Milas’ta öğretmenlik yapan ve emekli olan Şevket Aktaş ile Kütahya’da uzun yıllar Milli Eğitime hizmet ettikten sonra emekli olan Mehmet Tabakoğlu olduğunu belirtti.

Daha sonra Şevket Aktaş, gazetecilere okulu gezdirerek, sınıflar, atölyeler ve labaratuvarlar hakkında bilgi verdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık