AK Parti Milas Gençlik Kolları, Kadir Bingöl’e emanet …

Adem KANKAYNAR -

AK Parti Milas Gençlik Kolları, Kadir Bingöl’e emanet …

AK Parti Milas İlçe Gençlik Kolları’nın 5’nci olağan genel kurulunda, 3 yıldır görev yapan Emre Güçlü, nöbeti Kadir Bingöl’e devrederken, kendisi de İl Gençlik Kolları yönetimine transfer oldu.

Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda yapılan 5’nci olağan kongreye; AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Başkanı Kadem Mete, Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, Belediye Meclis Üyeleri Ayşegül Semerci Güneş, Ejder Üstek, Mehmet İnpınar ve Levent Akyer, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Osman Söyler, AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Cengizhan Güngör, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan kongrede divan başkanlığına Tugay Yıldırım, divan üyeliklerine ise; Emrullah Özen, Gökhan Çakır, Pınar Şahin ve Anıl Uysal seçildiler.

 

Emre Güçlü’den veda konuşması …

Kongrenin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Emre Güçlü; “3 yıldır onur ve gururla yürütmüş olduğum Gençlik Kolları Başkanlığını, yine teşkilatımızdan biri olan Kadir Bingöl kardeşimize devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ne güzel ve ne büyük gururdur ki, 3 yıl boyunca gecemizi gündüzümüze katarak, alnımızın akıyla bugün itibariyle görevimizi devrediyoruz. ‘Gençlik gelecektir’ anlayışıyla hareket eden bu teşkilatın içinde bulunmaktan onur duyuyorum. Çalışmalarımız bugüne kadar her kesimden takdirle karşılandı. Bizler, koltuktan güç almak için değil, koltuğa güç vermek için bu göreve geldik. 3 yıllık süreçte Milas İlçe Gençlik Kolları olarak, gerek seçimlerde, gerekse referandumda yaptığımız çalışmalarla hem il teşkilatımızın, hem de genel merkezimizin takdirini kazandık, ama daha da önemlisi, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Gençlik Kolları olarak göstermiş olduğumuz dirayetli duruşumuz ve o geceden başlayarak bir ay boyunca meydanları dolduruşumuz olmuştur. Biz o gece ölmek için meydanlara indik. Bir ay süren vatan nöbetimizde eksiksiz olarak tüm organizasyonları gönüllü olarak üstlendik. Ve reisimizin talimatı gelene kadar meydanları boş bırakmadık. Çünkü biz bu vatana aşık, bu millete sevdalıyız” diyerek, görevde bulunduğu 3 yıllık süreçte Gençlik Kolları olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı.

 

“Tembel olmadık, durağan olmadık”

Güçlü’nün ardından kürsüye gelen AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ise konuşmasına, Arif Nihat Asya’nın “Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın” adlı şiirini okuyarak başladı ve şöyle sürdürdü:

“Bugün gençlerimiz, annesinin Çanakkale Savaşı’na ‘En sevdiğim evladım olarak seni vatan ve millet yoluna, Allah yolunda kurban olman için başını kınaladım, gönderdim’ diyen anaların, kahraman evlatlarının yaştaşı olan siz sevgili gençlere sesleniyorum. Şairin dediği gibi ‘Dudağında tekbir, elinde bayrak, namusun şiarı yiğitler gördüm. Bağrına gül gibi bastığın şu toprak, ölümü öldüren şehitler gördüm’ diye tarif ettiği 15 Temmuz’un kahramanları olan ve misafir ettiği cumhurun reisini namerde yedirtmeyen, ilk fırsatta aldığı emirle Marmaris sokaklarından kol kola, ikinci milli mücadelenin ilk savunucuları İl Başkanımız Kadem Mete ve Milletvekilimiz Nihat Öztürk’ün gençleri sizlere sesleniyorum. Siyasete girdiğimiz 2005 yılından bu zaman kadar, her alanda ve her yerde söylediğim gibi Sayın Cumhurbaşkanımızdan gururla naklettiğim bir söz var: ‘Siyasette gençlere yer vermek, ustalığın şiarındandır.’ Emre Güçlü kardeşimizle beraber 18 yaşından bugüne kadar partimiz için her türlü görevi yılmadan, usanmadan, yorulmadan yerine getirdik. Aç kaldık, açıkta kaldık ama pes etmedik. Tembel olmadık, durağan olmadık. Bakınız, 2007, 2009, 2011 seçimleri, referandum ve 2014 seçimleri ve 15 Temmuz’da meydanları hınca hınç doldurarak, o hainleri geri püskürttük. Gerçekten büyük emekleri olan Emre Güçlü kardeşimize teşekkür ediyoruz. Kadir Bingöl kardeşimiz ise genel merkezimizin bize bir emanetidir. Bu saatten itibaren yeni gençlik kolları başkanımızın tüm istekleri başımız üstünedir. Onun bu görevi layıkıyla yerine getireceğine de inancım tamdır. Sözlerimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman vurguladığı o meşhur dizelerle sonlandırıyorum: “Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey Milas’ın Ak gençlerini hatırlatıyor.”

 

Afrin Operasyonu …

AK Parti Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Cengizhan Güngör ise, uzun zamandır birlikte çalıştıkları Emre Güçlü’nün bundan böyle il gençlik kollarında görev alacağını belirterek, yeni ilçe gençlik kolları başkanı Kadir Bingöl’e başarılar diledi.

İl Gençlik Kolları Başkanı Güngör’ün ardından kürsüye gelen Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve İl Başkanı Kadem Mete, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin haklı bir gerekçe ile Afrin operasyonuna başladığına vurgu yaparak; “İnşallah en az kayıpla bu operasyonu tamamlarız. Milletçe yapmamız gereken, Mehmetçiklerimize dualarımızı göndermektir. Unutmayın ki bugün, sınır güvenliğini korumak, toprak bütünlüğümüze yönelik her türlü tehlikeyi bertaraf etmek için sadece milletine güvenen, kimseye danışmayan, kendi ürettiği silahıyla iç ve dış düşmanlara kafa tutan bir yönetim var Türkiye’de… Eğer bugün bunları yapan bir Türkiye varsa, bilin ki arkasındaki güç yalnızca millettir” diyerek, yeni oluşacak ilçe gençlik kollarına başarılar dilediler.

 

2019 için söz …

Kürsüye son olarak gelen AK Parti Milas İlçe Gençlik Kolları Başkan Adayı Kadir Bingöl ise, konuşmasına kendisini tanıtarak başladı ve şöyle devam etti:

“2 yıldır avukatlık yapıyorum ve Emre Başkanla birlikte ilçe gençlik kollarında görev aldım. Şimdi ise Emre Başkanım bayrağı bana teslim ediyor. Şundan hiç kuşkunuz olmasın, en az Emre Başkan kadar başarılı, hatta çıtayı bir tık daha yukarıya çekeceğim. Çünkü hedefimiz belli… 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Milas’ı, ak kadroların yöneteceği belediyecilikle tanıştırmak… Bunun için ben ve arkadaşlarım hiçbir zorluktan kaçınmayacak; yılmayacak, yorulmayacak, dinlenmeyecek ve hiçbir fedakârlıktan kaçmayacağız. Buradan söz veriyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, ilçe gençlik kolları başkanı olarak tek aday olan Kadir Bingöl, yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarını sahneye davet ederek tanıttı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık