Akbelen’de Çevre Günü’nde çevreci ve köylülere jandarma baskını iddiası

İlçemiz İkizköy’de yaklaşık 750 gündür Akbelen ormanlarını ve zeytinliklerini korumak için nöbet tutan çevreci ve köylülere önceki gün gece yarısı jandarma baskını düzenlendiği iddia edildi.

Akbelen’de Çevre Günü’nde çevreci ve köylülere jandarma baskını iddiası

Milas’a bağlı İkizköy’de yaklaşık 750 gündür Akbelen ormanlarını ve zeytinliklerini korumak için nöbet tutan çevreci ve köylülere dün gece yarısı jandarma baskını düzenlendiği iddia edildi. Köylülerin ve çevrecilerin Avukatı İsmail Hakkı Atal Zeytin Kanununa göre 3 kilometreden daha az yaklaşılmaması gereken zeytinlik alanlar 50 metre mesafeden kömür çıkarıldığını tespit ettik. Madencileri iş makinelerini delillendirdik, bunlara ve Limak çalışanlarına müdahale etmeyen jandarma, gece buraya gelip bize gözdağı veriyor. Bugün biz AKbelen savunucuları olarak ormanı ormancılardan koruyoruz. Geçmişte ormanı ormancılar korurdu. Bugün biz ormanı ormancılardan koruyoruz” dedi.

İkizköy’de yaklaşık 750 gündür nöbet tutarak Yeniköy ve Kemerköy Termik santralleri için açılmak istenen maden ocakları için Akbelen ormanlarını ve zeytinliklerini korumak için nöbet tutan çevreci ve köylülere dün gece yarısı jandarma baskını düzenlendiği iddia edildi.

Yaklaşık  İki yıldır orada olan çadırların “hukuksuz” olduğunu iddia eden jandarmanın tutanak tutması sırasında, zaman zaman gergin anlar yaşandı.

 TUTANAK TUTMAK İÇİN GECE YARISINI BEKLEMİŞLER

Akbelen ormanını ve zeytinliklerini korumak için sürdürülen direniş alanına gece yarısı jandarma baskını yapıldığını, tam iki yıldır orada olan direniş çadırlarının yasadışı olduğunu ileri sürerek tutanak tutmak istediğini belirten köylülerin temsilcisi Nejla Işık yaptığı açıklamada, “Dünya Çevre Gününü kutlamak için yaşam kuruluşları ile Akbelen ormanları nöbet alanında toplanmıştık. Bütün gündüzler bitmiş gibi gece 23:30’da Akbelen nöbet alanına birlikte gelen jandarma ve siviller, parsel sorgulama ve 2 senedir özel şahıs arazisinde olan konteynerimize tutanak tutulacağını söylediler. 3 sivil, 2 jandarma ve bir orman aracı ile bize darbe yapar gibi buraya geldiler, ‘nedir durum’ dediğimizde kimse bize cevap vermedi. Biz buradayız pes etmiyoruz, Akbelen ormanını vermeyeceğiz” diye konuştu.

 ORMANI ORMANCILARDAN KORUYORUZ

Köylülerin ve çevrecilerin Avukatı İsmail Hakkı Atal ise yaptığı açıklamada “Akbelen’de hukuksuzluk, kanunsuzluk devam ediyor. Biz bugün dahi zeytinliklerin hemen yanıbaşında kömür çıkarıldığını videolarla tespit ettik. Bu durum Anayasa’nın 10. Maddesine aykırıdır. Zeytin Kanununa göre 3 kilometreden daha az yaklaşılmaması gereken zeytinlik alanlara 50 metre mesafeden kömür çıkarıldığını tespit ettik. Madencileri iş makinelerini delillendirdik, bunlara ve Limak çalışanlarına müdahale etmeyen jandarma gece buraya gelip bize gözdağı veriyor. Bugün biz Akbelen savunucuları olarak ormanı ormancılardan koruyoruz. Geçmişte ormanı ormancılar korurdu. Bugün biz ormanı ormancılardan koruyoruz” dedi.

ÇEVRE ÖRGÜTLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Akbelen’deki direniş alanına yapılan gece yarısı baskınına tepki gösteren ekoloji örgütleri, yaşanan keyfiliği ve hukuksuzluğu protesto ederek Dünya Çevre Günü arefesinde yapılan tacizi kınayarak, “Akbelen Ormanını vermeyeceğiz” dediler.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık