Akçakaya’da ‘Kara Akrep’ paniği …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Akçakaya’da ‘Kara Akrep’ paniği …

Yaz aylarında genellikle kırsal bölgelerde ortaya çıkan ve akrep türleri içinde en zehirlisi olarak bilinen “Kara Akrep”, ilçemize bağlı Akçakaya mahallesinde görüldü.Mahalle sakinleri bu zehirli akrep türüne karşı tedbir almaya çalışırken, yetkililerden mücadele konusunda yardım talep ediyor.

Genellikle yaz aylarında ve kırsalda ortaya çıkan ve bilinen akrep türlerinin içinde en tehlikelisi ve zehirlisi olarak bilinen “Kara Akrep”, ortaya çıktığı Akçakaya mahallesi sakinlerini tedirgin etti. Özellikle ahırların çevresinde tedbir almaya, böylelikle hayvanlarını korumaya çalışan mahalle sakinleri, diğer yandan da aileleri ve özellikle de çocukları için tedirginlik yaşarken, bilinen akrep türleri içerisinde çok nadir görülen bu türe karşı nasıl bir önlem alınacağını bilmediklerini söylüyorlar.

Mahalle sakinlerinden Hasan Yılmaz, genellikle yaz aylarında bugüne kadar Sarı Akrep cinsi ile karşılaşıldığını, bu büyüklükte bir akrep türü ile ilk kez karşılaştıklarını belirterek;

“Bizler hep Sarı Akrep cinsine karşı ilaçlama yapar, böylelikle tedbir alırdık ancak bu tür ile ilk kez karşılaşıyoruz ve nasıl bir ilaçlama yapılacağını ve hangi ilacın kullanılacağını da bilmiyoruz.

Açıkçası hem kendimiz, hem de hayvanlarımız için endişe duyuyoruz” diyerek, konuyla ilgili yetkililerden yardım istediklerini söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık