Akgedik Baraj Gölü için bir öneri

ÖNDER Haber -

Akgedik Baraj Gölü için bir öneri

Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunulan Ula Göleti Çevre Düzenlemesi, Bisiklet ve Yaya Yolu Projesi ile Ula Göleti’nin çehresi değişmiş. Aynı özellikleri taşıyan Akgedik Baraj Gölü Çevresinin ve dolayısıyla çehresinin de benzer bir projeyle değiştirilmesi mümkün.

Ula Belediye Başkanlığı tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı’na sunulan, Büyükşehir yasası sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca ihalesi yapılan Ula Göleti Çevre Düzenlemesi, Bisiklet ve Yaya Yolu Projesi kapsamında göleti çevreleyen toplam 3 bin 118 metre yol içerisinde, yaya ve bisiklet yolu, araç yolu, oturma bankları, pergoleler, 96 adet piknik masası, 500 metrekare oyun ve spor alanları, 6 bin metrekare otopark ve 4 adet tuvalet kabin çalışması yapılarak hizmete sunuldu.

 

Ormanlık alan da

dahil edildi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, GEKA’dan alınan ve Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla Ula Göleti çevresinde çok güzel bir düzenleme yapıldığını belirtti. Başkan Gürün, gölet çevresinde Orman Bakanlığı’na ait bir alanın alınması ile ilgili sorunun çözüldüğünü belirterek, “Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız İbrahim Çiftçi, gölet çevresindeki ormanlık alan ile ilgili Bakanlığın olumlu görüşünü bize ileti. Burada yapacağımız düzenlemeler ile bütün Muğla, özellikle platodaki hemşerilerimizin bir araya gelmesi, gölde çeşitli etkinliklerin yapılması, kano yarışları, balık avlama, bisiklet yarışı, atletizm yarışı ve piknik yapma gibi sosyal aktiviteler ile vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

 

Neden Milas’ta da

olmasın?

İlçemizde tarımsal sulama amacıyla yapılan, 2009 yılında tamamlandıktan sonra sulama kanallarının yapımı sürdürülen Akgedik Barajı, çevre ve doğa güzelliği, manzarası ve havası ile dikkat çekiyor. Bu özelliklerinden dolayı Ula Göleti’nde yapılan çalışmaların benzerinin ilçemizde de yapılması mümkün. Dolayısıyla Akgedik Barajı, DSİ ve yerel yönetimlerin yapacağı bazı yatırımlar ve düzenleme çalışmalarının ardından Milas’ın vazgeçilmez mekanları arasında yerini alma özelliğine sahip.

Milas’a çok da uzak olmayan, doğa içinde spor yapma olanakları sunacak, restoran ve dinlenme alanları ile ilçemiz için çok değerli bir sosyal alan haline gelebilecek Akgedik Baraj Gölü çevresi için yetkililerin harekete geçmesi, bunun için de, Ula deneyiminden yararlanılarak benzer bir projeyle GEKA’ya başvuru dosyası hazırlanabilir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık