AKP, 30 büyükşehirde kongrelerini erteledi …

Adem KANKAYNAR -

AKP, 30 büyükşehirde kongrelerini erteledi …

AKP Genel Merkezi talimatıyla, 30 büyükşehirde il ve ilçe kongreleri ileri bir tarihe ertelendi.

Başlayan kongre süreci doğrultusunda ilimiz Muğla’da bugüne kadar; Yatağan, Seydikemer, Kavaklıdere, Marmaris ve Dalaman ilçelerinde kongreler yapılırken, kongre takvimi belirlenmiş Ula ve Datça ilçe kongreleri de ileri bir tarihe ertelendi.

5 ilçede yeni seçilen yönetimler görevlerini sürdürecek …

Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan başkanlığında Muğla İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya tüm ilçe başkanları katılırken, toplantı sonrasında AKP İl Başkanlığınca basın mensuplarına, “genel merkezin talimatıyla kongrelerin ileri bir tarihe ertelendiği” bilgisi verildi.

Öte yandan kongre takvimi doğrultusunda bugüne kadar 5 ilçede yapılan kongre sonucunun değişmeyeceği, seçilen yönetimlerin görevlerine devam edeceği öğrenildi.

Milas’ta durum …

Açıklanan kongre takvimi doğrultusunda geçtiğimiz günlerde, Muğla İl Koordinatörü başkanlığında Milas’ta, ‘İlçe başkanı olarak kimi görmek istersiniz?’ sorusuyla; ilçe yönetim kurulu, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyelerinin yanı sıra mahalle başkanlarının oy verdiği bir eğilim yoklaması yapılmış, seçime katılanlar tarafından 8 ilçe başkanı aday adayına oy verilmişti.

Resmi olmayan bu eğilim yoklamasına katılan adaylar, 4 Ekim’de Ankara’ya çağırılarak teşkilat tarafından mülakata tabi tutulacaktı, ancak aniden gelişen erteleme kararıyla aday adayları da Ankara’ya davet edilmedi.

Görevimizin başındayız…

Konuya ilişkin görüştüğümüz AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, erteleme kararının il başkanlıklarına bildirilmesiyle yeni bir sürece girildiğini, kongre yapılacak ilçelerdeki mevcut yönetimlerin, yeni kongre tarihi açıklanıncaya kadar görevlerine devam edeceğini belirterek; “Alınan bu karar doğrultusunda Milas ilçe yönetim kurulu olarak bizler de görevimizin başında ve çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” diyerek, kararın parti teşkilatlarına hayırlı olmasını diledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık