Alatepe’den 10 bin ‘uçuş’ yapıldı

ÖNDER Haber -

Alatepe’den 10 bin ‘uçuş’ yapıldı
  • 29 September 2016, Thursday 6:39

Yamaç paraşütü merkezi olma yolunda hızla ilerleyen, 700 metre yükseklikteki Ören Alatepe’de, bu yılın ilk 8 ayında paraşütle atlayanların sayısı 10 bine ulaştı.

Gökova Körfezi’ni kuşbakışı gören Alatepe, dünyaca ünlü paraşüt merkezi Ölüdeniz Babadağ’a rakip olmaya hazırlanıyor. Türk Hava Kurumu (THK) kurslarını başarıyla tamamlayarak yamaç paraşütü lisansını alan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü işçilerinden Cumhur Durmaz, uçuşların fotoğraf ve görüntülerini sosyal paylaşım sitesindeki hesabına yükleyerek bölgenin tanıtımı için önemli bir adım attı.

Alatepe Paraşüt Merkezi’nde, yılın 8 aylık döneminde yamaç paraşütüyle uçanların sayısının 10 bine ulaştığına dikkat çeken paraşüt pilotu Cumhur Durmaz, turizmin 12 aya yayılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Deniz manzaralı Alatepe mevkisi yamaç paraşütüne elverişli. Yaptığım uçuşların fotoğraf ve videolarını sürekli olarak Facebook ile Youtube’ye yüklüyorum. Çevremdeki insanların söylemleri beni daha da motive etti. Mesai bitiminde ve boşta kalan zamanlarımda ikili uçuş yapıyorum. Ören mahallesine tatile gelen yerli-yabancı turistlerin yamaç paraşütüne olan ilgisi daha da arttı. Yetkililerin çalışmaları ile bölgenin Babadağ’a rakip olacağını düşünüyorum” dedi.

Yamaç paraşütünün, dünyada hızla gelişen bir havacılık sporu olduğunu ifade eden Durmaz, “Yamaç paraşütü, hava sporlarıyla ilgilenen birkaç kişi tarafından 1980’li yılların başlarında bulunan, serbest paraşütlerle yamaçlardan koşarak kalkmaya olanak sağlayan bir ekstrem spor türü. Sivil havacılık mevzuatlarına göre çok hafif hava aracı (ÇHHA) sınıfına girer. Hava araçları içinde en hafifidir. Kolay taşınabilir olması sayesinde, yolu olmayan tepelerden kalkış yapılabilir. Özel kalkış-iniş pisti gerektirmez. Doğal kaldırıcı kuvvetleri kullanarak saatlerce havada kalabilir, bulutlara kadar yükselebilir ve kilometrelerce mesafeler kat edebilir. Dünyada en yaygın ve hızlı gelişen havacılık sporudur. Paraşütün sırt çantasına sığacak kadar küçülebilmesi ve ağırlığının az olması nedeniyle bazı dağcılar tarafından dağların zirvelerinden inmek için de kullanılıyor” dedi.

Yamaç paraşütünü belirli sağlık koşullarına uyan herkesin yapabileceğini belirten Durmaz, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birçok kulüp, dernek gibi kuruluşlar bu sporun eğitimini vermektedir. Türkiye’de bu sporun eğitimini veren yaklaşık 40 civarında da üniversite kulübü bulunmaktadır. Kullanılan malzemelerin ithal ve özel olması nedeniyle maliyeti oldukça yüksektir. Ancak yine de diğer havacılık sporlarıyla karşılaştırıldığında uçmanın en ucuz yolu olduğu görülür. Yamaç paraşütü, genellikle tehlikeli bir spor olarak bilinse de, kurallarına uyulduğu ve ciddi bir eğitim alınarak yapıldığı takdirde tehlikeleri en alt düzeye indirilebilir. Türkiye’de yamaç paraşütü ile 4 bin metre yüksekliklere çıkılabilmekte, 100-300 kilometre arasında mesafelere gidilebilmektedir.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık