“Alışmayacağız! Teslim olmayacağız!”

ÖNDER Haber -

“Alışmayacağız! Teslim olmayacağız!”

CHP Muğla İl Gençlik Örgütü Başkanı Tufan Erkan Yakar, ülkemizde yaşanan ‘terör katliamları’yla ilgili açıklamasında, “Eğer gerçekleşen eylemler bizim alışmamız içinse, biz teröre alışmayacağız! Sizin kirli politikalarınıza teslim olmayacağız! Savaşın karşısına barış, terörün karşısına birlik olarak çıkacağız. Emperyalizmin yıllardır oynadığı bu kirli oyunu bozacağız” dedi.

Sözlerine “Hüznümüzü mü öfkemizi mi dile getirsek bilemiyoruz” diyerek başlayan Yakar’ın yaptığı açıklama şöyle ..

 

“Savaşın karşısına

barış, terörün karşısına

birlik olarak çıkacağız”

Gün geçmiyor ki hayatımız bir saldırı, bir bombalama haberleriyle geçmesin. Ülkemizde yaşanan terör olaylarında sivil, asker, polis bütün vatandaşlarımız zarar görmektedir. Ülke olarak acımız büyük ve gerçekleşen terör saldırıları hepinizi kaygılandırıyordur eminiz. Fakat ülke olarak artık “Acımız Büyük” demek bile yetmiyor. Çünkü gençlerin sadece iş, gelecek korkularını bile düşünemediği, ölüm paniğinin çay içerken, eve dönerken, cafede otururken, vs. hayatımızın her anında soru işaretleriyle dolu olduğu onlarca vatandaşımızın her gün yaralandığı, yaşamını yitirdiği ve de maalesef hastane kapılarında anne babaların sebepsiz yere evlatlarının ölüm haberlerini aldığı bir dönemdeyiz.

Cumhuriyetin her zaman koruyucusu olacak olan biz CHP’li gençler, öfkemiz bir kenara halkımızın geleceği için kaygılanıyoruz. Son beş ayda Ankara’da gerçekleşen 3. Bombalı saldırı ve yine engellemeye yönelik hiçbir çabanın olmadığı büyük patlamalar…

Bizim beklentimiz, sadece birilerinin kınaması, lanetlemesi, iki kağıt evrakla olay ya da saldırı analizleri olmadı.

Nasıl ki devletin kurumları, birilerinin çıkarları için üstün çalışmalar yapıp üst düzey komutan ve generallerimizi cezaevlerine sokup paralel yapıları çökerttilerse, aynı şekilde vatandaşlarımıza yapılan bu eylemlerdeki örgütleri, kişileri ve ilişkileri çözsünler, bombaları patlatılmadan önce bulsunlar.

Nasıl ki devlet kurumları birilerinin çıkarları için üstün çalışmalar yapıp gezi direnişi sırasında ülkenin bir ucundan bir ucuna güvenlik birimlerini yığıp kadınlarımızı dövmelerine, yaşlılarımızı tekmelemelerine, ekmek almaya giden masum çocuklarımızın kafalarına kurşun sıkmalarına izin veriyorlarsa; aynı şekilde bu üstün güçlerini otobüsle evine gitmeye çalışan vatandaşlarımızın da güvenliği için göstersinler.

Nasıl ki devlet kurumlarını birilerinin çıkarları için kullanıp tecavüze uğrayan çocuklarımızın davalarını gizleyip o üstün güçlerini kullanıyorlarsa; aynı şekilde bu ülkede kendine gelecek kurmak isteyen çocuklarımızın güvenliğini ve hayatlarını da koruyup kendi öz evlatlarına sahip çıksınlar.

Bu toprakların neden kanla sulandığını, bu katliamların ve bu gibi faşist eylemlerin sorumlularının neden daha önceden tespit edilmediğini, bu ülkede MİT’in ne iş yaptığını sormanın vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyoruz.

Kaos kaos diyerek, birilerini korkutacaklarsa, biz CHP’li Gençler bu ülkede yıllardan beri “Onların Kaosu” içinde yaşıyoruz.

Eğer gerçekleşen eylemler bizim alışmamız içinse, biz teröre alışmayacağız!

Sizin kirli politikalarınıza teslim olmayacağız!

Savaşın karşısına barış, terörün karşısına birlik olarak çıkacağız.

Emperyalizmin yıllardır oynadığı bu kirli oyunu bozacağız.

Tüm gökyüzünü kana bulasalar da, gökyüzü hep mavi kalacak ve bizlerle direne direne inatla tüm dünyanın bildiği Mavi Gözler’e olan inancımızla, mavi gökyüzünün altında sadece korkutmaya çalışsalar da, öldürmeye çalışsalar da yaşayacağız!

Bizler Reyhanlı, Suruç, Sultanahmet ve Ankara saldırılarında kaybettiğimiz vatandaşlarımız için; sizin kaosunuzda kaybettiğimiz asker, polis tüm şehitlerimiz için sizin değerini bilemediğiniz “Türkiye için ve Halkımız için” yaşayacağız.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık