“Allahını seven defansa gelsin!”

A.Kemal KAŞKAR -

“Allahını seven defansa gelsin!”

Milas ÇARŞI Grubu tarafından Gezi Direnişinin yıldönümü dolayısıyla 4 Haziran Cumartesi günü ilçemizde bir yürüyüş ve ardından basın açıklaması etkinliği gerçekleştirildi.

Aplangeç Parkından saat 17:30’da başlayan ve Atatürk anıtı önünde sona eren yürüyüş sırasında “Her Yer Taksim Her Yer Direniş”, “Ensar’ı Koruma, Tecavüzü Aklama”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları atıldı.

Milas ÇARŞI-Milas’taki Beşiktaş taraftarlarının yanı sıra, farklı farklı kulüplerimizin taraftarları olan KESK Milas Bileşenleri, PSAKD Milas Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şubesi, Haziran Hareketi Milas Şubesi temsilcileri il, CHP’li ve ÖDP’li yurttaşların da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir yurttaş topluluğunun katıldığı yürüyüş sonunda Atatürk anıtı önünde basın bildirisi, Milas ÇARŞI adına Harun Reşit Çavuşoğlu tarafından okundu.

”Merhaba Çapulcular… Hoşgeldiniz… Ötekiler, Kırmızı giyinenler, hoş geldiniz… Kızlı erkekli hepiniz hoş geldiniz…

Bugün, bütün renklerin kardeşliği için buradayız… Bugün Gezi’de yitirdiğimiz yoldaşlarımız için buradayız… Bütün meydanların ve bütün parkların halka ait olduğunu bir kez daha tescillemek için buradayız…” seslenişiyle başlayan açıklamada daha sonra şu görüşler dile getirildi:

“Laikliğe” dil uzatanlara, padişahlık sonrası döneme “reklam arası” diyenlere inat bir aradayız… Kaç çocuk doğuracağımıza karışanlara; tacizi ve tecavüzü savunan Ensarcılara inat buradayız…

3-5 kişiye, Darphane gibi para basan hastaneler için değil, topyekün ücretsiz bir sağlık sistemi için buradayız…

Aplangeç’ten Atapark’a, Atapark’tan Gezi’ye, gür bir sesle “Her yer Taksim, Her yer Direniş” diye haykırmak için buradayız…

Karanlık, yobaz bir eğitim sistemini yerleştirmeye çalışanlara inat, Nazım Hikmetlerin, Orhan Kemallerin, Ahmet Ariflerin aydınlattığı yolda; bilimsel, laik, parasız ve anadilde eğitim taleplerimiz için buradayız…

Sürekli yenileyerek, makyajlayarak sundukları kölelik düzenine inat; kadrolu, güvenceli iş taleplerimiz için buradayız.

Taşerona ve Özel İstihdam Bürolarına hayır demek için buradayız. Soma’yı unutturmamak için buradayız. Fırsatçılara inat sınıf dayanışması için buradayız…

Maaşları ödenmediği için madende açlık grevine giren işçilerin alınterinden çalarak fetih programlarına 63 milyon lira harcayanlara inat bir aradayız.

Bugünlerde İstanbul’un fethiyle övünen zihniyet, ne yazık ki ülkemizin kurumlarını, ormanlarını, denizlerini, derelerini ve İstanbul’u parsel parsel satan zihniyettir. Fatih’ten bu yana onlarca dilde ve dinde topluluğun İstanbul’da kardeşçe yaşay geldiğini unutan zihniyettir… Taksim’i ülke emekçilerine yasaklayan bu zihniyet, 4 Haziran 2013’te, yani bugün, ÇARŞI grubu ve bütün renklerin kardeşlik yürüyüşü tarafından cezalandırılmıştır. Sarayın yasağı kırılmış, Taksim halkın olmuştur.”

 

Saygı Duruşu

Çavuşoğlu, sözlerini, “Şimdi buradaki bütün Çapulcuları, Gezi direnişlerinde ülkeleri uğruna, özgürlükleri uğruna, gelecekleri uğruna hiç tereddüt etmeden ölüme giden arkadaşlarımız için saygı duruşuna davet ediyorum” diyerek sürdürdü ve devamla, Gezi Şehitleri Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Hasan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan ve Berkin Elvan’ın adlarını, katılımcılardan “burada” karşılığı aldıkça andı.

 

Teşekkür

Açıklama daha sonra şu sözlerle tamamlandı:

“Biz siyah beyaz renklere gönül vermiş Milas ÇARŞI Grubu olarak, 1982’den beri haksızlık, adaletsizlik karşısında insanlıktan yana tarafsız ve taraf olmaya devam edeceğiz dedik.

Gezi ruhunun yaşatılması, yetiştirilmesi ve geleceğe taşınmasının bu ülkenin kurtuluşu olacağına inanıyoruz.

Gezi sürecinin en büyük onuru, umudu, heyecanı olmasının devam etmesi anlamında düzenlemiş olduğumuz dostluk ve dayanışma yürüyüşümüze ve basın açıklamamıza destek verdiğiniz için teşekkür ediyoruz.”

Açıklamanın ardından Harun Reşit Çavuşoğlu’nun, “Allahını seven defansa gelsin” sözleri, katılımcıların “Her yer Taksim, Her yer Direniş” sloganları ve alkışlarıyla karşılandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık