Anaokulu Müdürleri Milas’ta buluştu…

Adem KANKAYNAR -

Anaokulu Müdürleri Milas’ta buluştu…

İlimiz genelindeki birçok anaokulunun müdürleri, ‘Süper Dadım’ olarak bilinen Özel Milas Anaokulu’nun ev sahipliğinde, ilçemizde ‘Lider Yöneticiler Projesi’ kapsamında bir araya gelerek, anaokullarında eğitim gören çocuklara en verimli ve en kapsamlı şekilde neler verilebilir konusunu tartıştılar.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan proje kapsamında, önceki gün Özel Milas Anaokulu’nun ev sahipliğinde; Kavaklıdere Anaokulu, Bodrum Özel Gökkuşağı Çocukları Anaokulu, Özel Turgutreis Marmara Anaokulu, Özel Turgutreis Bıcırık Anaokulu, Özel Bodrum Kartanesi Anaokulu, Şehit Barış Akay Anaokulu, Yalıkavak Geriş Pasanda Derneği Anaokulu, Özel Turgutreis Deha Çocuk Anaokulu ve Özel Bodrum Küçük Şeyler Anaokulu yöneticileri bir araya gelerek, okul olarak çocuklara yönelik nasıl daha kaliteli projeler geliştirebilir ve uygulanır konularını masaya yatırdılar.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen projenin amacı; yapılacak toplantılarla eğitim yöneticilerin ayda bir kez toplanması ve kaynaşması, eğitim stratejilerini belirlemek, sorunları ve çözüm yollarını konuşmak, iyi örneklerin paylaşımını sağlayarak sinerji ortamını oluşturmak, müdürler arası işbirliğini teşvik ederek kurumsal kapasiteyi arttırmak, daha önce uygulanmış fakat başarı elde edilememiş etkinliklerin yeniden uygulanmasının önüne geçerek zaman ve insan kaynaklarında tasarrufu etkin kılmak, gruplardan çıkan raporlardaki iyi örneklerin il milli eğitim müdürlüğünün web sitesinde yayınlanarak örnek uygulamaların artmasını teşvik etmek olarak belirlenirken, toplantıya katılan anaokulu yöneticileri, gün boyu pek çok konuyu tartıştılar.

Toplantıya ev sahipliği yapan Özel Milas Anaokulu Kurucusu Nazlı Yıldız; “Bu proje ile, bugüne kadar yaşanan veya bundan sonra yaşanabilecek olan sorunların nasıl çözüldüğü/çözülebileceği, anaokullarındaki eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve örnek uygulamaların yaygınlaşmasını sağlayarak, eğitimdeki verimliliği arttırmak üzere, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından başlatılan ‘Lider Yöneticiler Projesi’ kapsamında bugün, bölgemizdeki birçok anaokulunun yöneticileriyle bir araya geldik. Genellikle okullardaki çocukların yaş ortalamaları 3 ila 6 yaş arasındadır. Dolayısıyla bu yaştaki çocukları ‘Ağaç yaşken eğilir’ sözü doğrultusunda geleceğe; daha bilinçli, sorumluluk duygusu gelişmiş, paylaşımcı, birer sosyal birey olarak yetiştirmek durumundayız. Anaokullarının yöneticileri olarak zamanla yarıştığımızın, yaşadığımız çağın tüm gereklerini yerine getirmekle birlikte bakanlıkça onaylanmış müfredat doğrultusunda, çocuklarımızın kişisel becerilerini önce belirleyip, sonra bunları geliştirerek eğitim-öğretim dönemine hazırlamak zorundayız.

Bu noktada bizler kadar ailelerin de sorumlulukları vardır. Bu nedenle de okul ve aile işbirliğine, işte bu tür projelerle diğer anaokullarını da katarak, başta kendi bölgelerimiz olmak üzere ülkemizdeki hepimizin özlediği, arzuladığı ve olmasını istediğimiz kaliteli eğitimi yakalayabiliriz.

Bu toplantılar her ay devam edecek. Amacına ve başarıya ulaşacağını umut ederek ilçemize gelerek misafir olan tüm anaokulu yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık