Anlamlı günde, çok anlamlı mektup …

Adem KANKAYNAR -

Anlamlı günde, çok anlamlı mektup …
  • 01 November 2017, Wednesday 7:46

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Milas Kaymakamı Eren Arslan tarafından, ilçemizde, Cumhuriyetle yaşıt olan 21 vatandaşa çok anlamlı bir mektup gönderildi…

Milas Kaymakamı Eren Arslan, ilçemizde yaşayan, Cumhuriyetimizle aynı yaşta olan 1923 doğumlu 21 vatandaşımıza okul müdürleri aracılığıyla mektup göndererek hem doğum günlerini hem de Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.

Kaymakam Arslan’ın ilçemizdeki Cumhuriyet ile yaşıt olan, bir anlamda tarihin çınarları büyüklerimize gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Millet olarak birlik ve beraberliğimizin en güzel örneğinin sergilendiği, büyük kahramanlıklarla kazandığımız, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini taçlandıran, mana ve gücünü aziz milletimizin birlik ve beraberlik şuurundan alan Cumhuriyetimiz ve dünle bugün arasındaki bağlantımız olan sizler, bugün 94 yaşındasınız.

Kahramanlık destanlarının yazıldığı ülkemizi, muasır medeniyetlerin ötesine taşımak ve çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek sizlerden bizlere devrolan bir görevdir. Sizlerin yaptığı gibi bizler de Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, tüm bunların sağlanması için fedakarlıkta bulunmak için hazırız.

Milli kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan ve hayatımızın en kıymetli değerleri olan sizler, geçmişin tecrübelerini günümüze aktararak geleceğe ışık tutan bir kaynaksınız. Bizler, gerektiğinde bu kaynağa sahip çıkmak, bir ihtiyacı olduğunda gidermek için hazırız.

94 yıldır büyük fedakarlıklarla taşıdığınız Cumhuriyet meşalesini, bizler de sizlerden aldığımız güçle taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, sizin ve ailenizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, huzur içerisinde sağlıklı ömürler diliyor, ellerinizden öpüyorum.”

Bizzat okul müdürleri tarafından teslim edilen mektupların sahipleri, bu anlamlı gönderi için hem duygulandılar hem de Kaymakam Arslan’a teşekkür ettiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık