Arıtma Tesisi’nde inceleme…

Adem KANKAYNAR -

Arıtma Tesisi’nde inceleme…

DSİ Muğla Şube Müdürü Mehmet İskender ve şube müdürlüğünde görevli bazı mühendislerle AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, ilçemizde yapım çalışmaları süren arıtma tesisinde incelemelerde bulunarak, şantiye şefinden çalışmalarda gelinen nokta ile ilgili bilgi aldıktan sonra Kırcağız Mahallesi’nde, çevre mahalle muhtarların katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiler.

AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, kısa bir süre önce Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından da gündeme getirilen arıtma tesisi ile ilgili bilgiler verirken, teknik konularda Şantiye Şefi Mustafa Yıldırım’dan destek aldı.

DSİ Muğla Şube Müdürü Mehmet İskender, Şantiye Şefi Mustafa Yıldırım, Çevre Mühendisi Canay Avcı ve İnşaat Teknikeri Özge Sultan Şener’in de katıldığı arıtma tesisi alanındaki incelemelerin ardından AKP İlçe Başkanı Akyer; “30 Ekim 2018 tarihinde tamamlanarak hizmete açılacak olan arıtma tesisinden ilçemize bağlı Beçin Mahallesi ve kentin bir bölümüne kaliteli içme suyu verilecek. Tesis, günlük 21 bin metreküplük su kapasitesine sahip ve ilçemizin gelecek 25-30 yıllık su ihtiyacını karşılayacak.

Bildiğiniz gibi tesise, Akgedik Barajı’ndan su gelecek ve burada tüm arıtma işlemleri yapıldıktan sonra şebeke aracılığıyla halkımıza ulaşacak. Bu anlamda Akgedik Barajı bir yandan tarımsal sulama ihtiyacını karşılarken, diğer yandan da kentin içme suyu sorununa cevap verecek” dedi.

İnşaat çalışmaları çok hızlı devam ediyor…

Milas İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten İlçe Başkanı Akyer; 8 Mayıs 2017 tarihinde yüklenici firma Özben İnş. San. Tic. Ltd. Şti. adlı şirkete yapılan yer tesliminin ardından 5 Haziran’da başlatılan ve 450 işgünü sonunda tamamlanarak faaliyete geçirilmesi planlanan İçme Suyu Arıtma Tesisi büyük bir aksilik çıkmadığı takdirde 30 Ekim 2018 tarihinde tamamlanarak hizmete açılacak.

DSİ tarafından görevlendirilen mühendis kadrosu ile birlikte yürütülen inşaat çalışmalarında şu ana kadar herhangi bir aksaklık yaşanmadı.

Akgedik Barajı’ndan temin edilecek su; havalandırma, ön ozonlama, kimyasallar, durultucu, filtreleme ve klorlama aşamalarının ardından 3 isale hattı ile Milas’a dağıtılacak. Günlük, 21 bin metreküplük kapasite ile çalışacak tesis, yaklaşık 23 dönümlük bir arazi üzerinde inşa ediliyor ve son derece ileri teknoloji ile donatılacak tesis, ilçemiz için kazandırılacak önemli bir yatırımdır.

Tüm aşamaların ardından elde edilecek içme suyu, yüksek kalitede olacak ve yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre bu tesis, Avrupa standartlarında olacak” diyerek yatırımın ilçemize kazandırılmasında ve yapımı aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Muhtarlar, Kırcağız’da sorunlarını aktardı…

DSİ Muğla Şube Müdürü Mehmet İskender, şube müdürlüğünde görevli mühendisler ve AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, arıtma tesisindeki incelemelerin ardından ilçemize bağlı Kırcağız Mahallesi’nde, çevre mahallelerin muhtarlarının katıldığı bir toplantıda, bölgedeki mahallelerin, özellikle DSİ Müdürlüğü’nü ilgilendiren konularda sorunlarını dinlediler.

Kırcağız, Kızılcayıkık, Çınarlı ve Menteş Mahalle muhtarları, kendi sorumluluk alanlarındaki sorunları DSİ Muğla Şube Müdürü İskender’e aktararak çözüm bulunmasını talep ettiler.

Aktarılan sorunlar genellikle derelerin ıslah edilmesiyle ilgili olurken, iletilen sorunları hem kendisi, hem de müdürlük personeli mühendisler not aldılar.

Sorunları büyük bir dikkatle dinleyen DSİ Muğla Şube Müdürü Mehmet İskender, dere ıslahı konusunda en fazla karşılaşılan sorunun, bazı vatandaşlar tarafından dere yataklarının değiştirilmesi olduğunu belirterek; “Bu konuda muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. Bölgelerindeki dere yataklarında bu tür değişikliğe izin vermemeliler. Bu tür değişiklikler aşırı yağışlarda sel taşkınlıklara neden olurken, burada en büyük zararı yine vatandaşlarımız görüyor” dedi.

Sorunun kaynağı kuraklık…

DSİ Muğla Şube Müdürü Mehmet İskender’e, bölgemizdeki Hamzabey Çayı ve Karacahisar-Çamköy bölgesindeki ‘Suçıkan’ olarak bilinen yeraltı kaynak suyunun kuruduğunu, oluşan kuraklıkla ilgili ne gibi önlem alınacağını sorduğumuzda ise İskender’den şu yanıt geldi:

“Doğrudur. Bu durum sadece Milas’ta değil, Muğla’nın birçok yerinde yaşanıyor. Her şeyden önce bu sorunun kaynağı kuraklıktır. Son iki yıldır bölgemizde çok ciddi boyutlarda kuraklık yaşanıyor. Bu nedenle hem barajlarımız, hem de yeraltı kaynaklarımızdaki su miktarlarında ciddi oranda düşüş var.

Bizler almamız gereken önlemleri alıyoruz ancak en büyük dileğimiz yeteri miktarda yağışların olmasıdır.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık