‘Artçı’ mı, başka bir şey mi?..

ÖNDER Haber / A. Coşkun EFENDİOĞLU -

‘Artçı’ mı, başka bir şey mi?..

21 Temmuz’da Gökova Körfezi merkezli olarak yaşadığımız 6,7 büyüklüğündeki depremden sonra yöremizde binlerce de artçı sarsıntı yaşandı. Halâ daha da yaşanıyor … Bunların içinde 4,0 – 4,5 büyüklüğünde olan, ciddi bir şekilde sallandığımız depremler de vardı.

8 Ağustos Salı günü sabaha karşı 04.46’da yine 4.3 büyüklüğünde depremle uyandık. Peşinden Bodrum Pınarlıbelen merkezli 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha yaşadık. Neyse ki hepsinden de can kaybı yaşanmadan kurtulduk. Ancak Bodrum ve Milas’ın pek çok mahallesinde bazı yapıların bundan olumsuz etkilendiği, bazı çatlama ve çökmelerin olduğu da gelen haberler arasında ...

Ve “deprem fırtınası’ diyebileceğimiz, günde 300-500 arası deprem kaydediliyor Kandil Rasathanesi’nin internet sitesinde. Pazar günü de, hayatımız sallanmakla geçti. Öğlen saat 14.16’da 4.9’luk bir deprem yaşadık. Hem sesi, hem de sarsıntısı ile yine korku saldı yüreklere. Pek çok insan evlerinden dışarı fırladı. Ve sonrasında, gün boyu, 3.1, 3.3, 4.3, 3.1, 3.7, 4.0, 3.2, 4.3, 4.0, 3.0, 3.1 büyüklüklerindeki depremleri ardı ardına yaşadık. Buraya sadece 3’ten büyük depremleri yazdık. Arada yüzlerce küçük, ama hissedilen sarsıntılar da yaşadık.

Gece boyunca devam eden irili ufaklı depremlerden sonra, dün sabah 05.43’de 4.5 büyüklüğünde, önemli bir depremle yine herkes sokaklardaydı. Peşinden yine irili ufaklı depremler gün boyu devam etti.

Bu haberi kaleme aldığımız saat 14:25 civarında bu kez 3.8 ile sallandık …

Bu arada, Kandilli internet sitesinde, yaşadığımız son depremlerin işaretli olduğu bir de harita gördük. Depremler, 21 Temmuz’dan sonra, Gökova Körfezi içinde o kadar çoktular ki, giderek koyu bir kırmızı leke oluşmuştu. Ama ikinci bir deprem kümelenmesi, körfezin kuzeyinde, iki gündür yoğun depremlerin yaşandığı Beyciler, Kısırlar, Bahçeyakası, Kuzyaka bölgesinde koyu bir kırmızı leke oluşturmuştu.

Bizim izleyebildiğimiz kadarıyla, deprem dalgası, Gökova Körfezinden kara bölgesine doğru yoğunlaşmaya başladı. Milas’ın köyleri iki gündür beşik gibi sallanıyor. Gazetemizi de arayarak soran pek çok vatandaş gibi biz de, bu depremlere neden olan fay kırılmalarının, Milas’ta bulunduğunu bildiğimiz iki büyük fay hattını harekete geçirip geçirmeyeceği sorusunu sorup duruyoruz kendimize. Ancak teknik olarak fazla bir şey bilmiyoruz ki.. Bu konuda yetkili makamların bir bilgilendirmesi de söz konusu değil ne yazık ki..

Sorular ortada!.. Herkes bir cevap bekliyor..

Ama doğadan değil, uzmanlar ve yetkililerden ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık