Artvin’in Kurtuluşu Bodrum’da da kutlandı …

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Artvin’in Kurtuluşu Bodrum’da da kutlandı …

Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılını kutlamak amacıyla Royal Arena Hotel Bodrum’da düzenlenen etkinlikte birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldı.

Bodrum’dan İçkale A.Ş. ve Milas’tan Bodrum Beton ve İTS firmalarının sponsorluğunda düzenlenen, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılı kutlama gecesine Artvinli olan Milas Kaymakamı Eren Arslan, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman, BESİAD Başkanı Emre Köroğlu ve Bodrum, Milas ve Muğla’da yaşayan pek çok Artvinli katıldı. Amasyalı olan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da, Artvinliler’in gecesine katıldı.

Açılış konuşmasını İçkale A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur İlhami Özden yaparken, amaçlarının öncelikle Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamak ve ayrıca  Bodrum’da yaşayan Artvinlilerin böyle bir gecede bir araya gelerek birbirlerini tanımalarını ve kaynaşmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

 

“Artvinli olmanın

gururunu iliklerime

kadar yaşıyorum”

Gecede bir konuşma yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan ise şunları söyledi:

“Artvin ulaşılmaz olmak, erişilmez olmak demek. Ama bütün bunların yanında çok farklı kültürlerin, güzelliklerin aynı potada eriyip çok güzel bir hoşgörü iklimini yaşatmak demek Artvin. Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu milli birlik, beraberlik ve kardeşliktir Artvin. Huzur ve kardeşliğin nasıl tesis edilebileceğini, farklılıklarımızla birlikte güzellikleri nasıl yaşatabileceğimizi çok iyi sergileyen bir yer. O yüzden bir kez daha Artvinli olmanın gururunu iliklerime kadar yaşıyorum. Bir kez daha hem Artvin’i hem de bu güzel toprakları bize yurt yapan, bize bırakan atalarımıza ve bu vatan uğrunda şehit olan bütün herkese Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah hiçbir zaman böyle esaretten kurtulma günlerini  bir daha Rabbim bize yaşatmasın” dedi.

 

“Bortvin”

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da, “Değerli Artvinli hemşerilerimiz, öncelikle Kurtuluş gününüzü içtenlikle kutluyorum” diyerek başladığı konuşmasında, her geçen gün etrafındaki Artvinlilerin sayı olarak arttığını şöyle ifade etti: “İnsanın kendini bir yere ait hissetmesi, aidiyet güzel bir duygu. Önce büyük Türk milletinin bir parçası olarak gurur duyuyoruz, sonra Türkiyeli olarak gurur duyuyoruz. Daha sonra da Mehmetçiklerimiz ile gurur duyuyoruz. Ben de Amasyalı olmaktan gurur duyuyorum. Artvin’i henüz görmedim ama inşallah görmek nasip olur. Sayın Tarım Bakanımız Faruk Çelik Bursa Milletvekili iken katıldığı bir yemekte ‘Ya şu adam Artvinli,  bu adam Artvinli. Bursa oldu Burtvin’ demişti. Bodrum’da da başsavcım burada, meslektaşım (Milas Kaymakamı Eren Arslan) burada. Önce sevinmiştim ama gittikçe büyüyorsunuz. Burayı da Bortvin yapmayasınız. Bizim burada Bodrum Kaymakamı olarak ülkemizin her yerinden gelen insanlarımıza kapımız açık. Bizim zenginliğimiz, dayanışmamızdandır. Sizi birlik ve beraberliğinizden dolayı kutluyorum” dedi.

 

Artvinli’nin olmazsa

olmazı, horon tepildi!

Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılı kutlama gecesinde Şair, Yazar, Araştırmacı ve Fotoğraf Sanatçısı Ruhan Odabaş’ın Artvin’le ilgili şiiri okundu, yöre müziği eşliğinde Artvin dansları oynandı ve Artvinli’nin olmazsa olmazı, horon tepildi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan da horona coşkuyla eşlik etti. Geceye, Artvinli olan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Coşkun Efendioğlu da katıldı.

Gece, sıklıkla bir araya gelemeyen Artvinliler’in birbirleriyle sohbet etmesi, şimdiye kadar tanışmayanların tanışmasıyla ve müzik eşliğinde, gecenin ilerleyen saatlerine kadar coşkuyla sürdü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık