Asansörlü bina yöneticilerinin dikkatine

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Asansörlü bina yöneticilerinin dikkatine

Muğla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” gereğince bina yöneticisinin, asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere ayda 1 kez bakımını ve yılda 1 kez periyodik kontrolünü yaptırmaktan, bakım ve periyodik kontrol ücretinin ödenmesinden sorumlu olduğunu belirterek, şu anımsatma ve uyarılarda bulunuldu:

Ayrıca aynı yönetmeliğin 24. maddesinin 4. fıkrasında: “Bina sorumlusunca periyodik kontrolüne izin verilmeyen veya periyodik kontrol neticesinde güvensiz olduğu tespit edilmesine rağmen güvenli hale getirilmeyen asansör, periyodik kontrolü yapılmayan asansör, periyodik kontrolü yapılıncaya kadar veya güvenli hale getirilinceye kadar ilgili idare (Belediye) tarafından mühürlenerek hizmetten men edilir” hükmü bulunmaktadır.

Yılda bir kez yapılacak olan “Periyodik Kontrol”de A tipi muayene kuruluşu tarafından insan can ve mal güvenliği açısından yüksek risk oluşturan uygunsuzlukları tespit edilerek kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvenli hale getirilmesi için 30 (otuz) gün süre verilen asansörler güvenli hale getirilene kadar bina sorumlusunca kullanıma kapatılmalıdır.

Verilen 30 günlük süre sonunda A Tipi Muayene Kuruluşu tarafından yapılan takip kontrol sonucu güvenli hale getirilmediği tespit edilen asansörün, ilgili idare (Belediye) tarafından mühürlenerek hizmetten men edilmesi gerekmektedir.

Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen asansörlerin yıllık periyodik ve takip kontrol faaliyetlerinin zamanında yaptırılmasına rağmen güvenli hale getirilmeden kullanıma devam edildiği tespit edilen asansör ile ilgili olarak bina sorumlularına veya kat maliklerine İl Müdürlüğümüz tarafından “1705 sayılı Ticarette Tağşişin Men’i ve İhracatın Murakabesi ve Korunması Hakkında Kanun” gereğince idari yaptırım uygulanacaktır. (04/01/2018)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık