Âşık Veysel saygıyla anıldı

Adem KANKAYNAR -

Âşık Veysel saygıyla anıldı

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, ölümünün 45’inci yıldönümünde ünlü Halk Ozanı Âşık Veysel; hayatı, türküleri ve şiirleriyle anıldı.

“Ben giderin adım kalır, dostlar beni hatırlasın” diyen ünlü Halk Ozanı Âşık Veysel, ölümünün 45’inci yıldönümünde bir kez daha saygı ve özlemle anıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire tarafından, aramızdan ayrılışının 45’inci yılında ünlü halk ozanı; hayatı, türküleri ve şiirleriyle, Milaslıları bir kez daha kendine hayran bıraktı.

Kendisi gibi halk ozanı ve Türkiye’nin yetiştirdiği bağlama ustalarından biri olan Cengiz Özkan, düzenlenen anma gecesinde Âşık Veysel’in hayatından kesitler sunarken, okuduğu şiir ve türkülerle de geceye katılanlara dolu dolu bir akşam yaşattı.

Âşık Veysel’in hayatının kendi sesinden aktarıldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan gecede Cengiz Özkan, bir saati aşkın bir süre sahnede kalarak, Âşık Veysel’in türkülerini seslendirirken, anma gecesinin sonunda, geceye katılan Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Murat Yazar, yaptığı konuşmada Özkan’a ve gecenin düzenlenmesini sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Sanatçıya hem çiçek, hem de plaket takdim eden Yazar, “Bu akşam bir kez daha, 45 yıl önce aramızdan ayrılmış olmasına rağmen büyük usta Âşık Veysel’e hayran kaldık. Onu saygı ve özlemle andığımı belirtmek istiyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık