Âşıklar atışması geceye renk kattı…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Âşıklar atışması geceye renk kattı…

İlçemize bağlı Menteş Mahalle Muhtarlığı tarafından bu sene 3’ncüsü düzenlenen ve geleneksel hale dönüştürülen ‘Âşıklarla Zafer Şenliği’, ilgi ile takip edilirken, aynı anda 3 ozanın sazlı-sözlü atışması geceye renk kattı.

 

Menteş Mahalle Muhtarlığı tarafından geçen yıllarda olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Haftası’nda düzenlenen ‘Âşıklarla Zafer Şenliği’ yine büyük bir ilgi gördü. Milas Kaymakamı Eren Arslan, MHP Milas İlçe Başkanı Sinan Yılmaz, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Özay Sabancı, Milas Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Milas Yörük-Türkmen Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, İYİ parti Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partinin ilçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Gürsel İnce, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Sağlık Müdürü Ergun Kırova, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve bazı mahalle muhtarlarının yanı sıra, çok sayıda siyasi partilerin ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Menteşe Mahalle sakinlerinin katıldığı şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Saat 20.00’de başlayan gecede kısa bir konuşma yapan Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı, geceye katılanlara hoş geldiniz diyerek, katılımları nedeniyle teşekkür etti ve sözü, gecenin sunumunu yapan Ozan Nihat’a bıraktı.

Gecede ilk sahneyi genç ozan Mahmutoğlu alırken, Âşık Selahattin Kazanoğlu ve Âşık Muhsin Yaralı ise sahneye birlikte çıktı.Okudukları şiir ve seslendirdikleri türkülerle izleyicilere keyifli bir gece yaşatan iki ozan, daha sonra Ozan Nihat’ı da sahneye davet ederek üçlü atışma yaptılar. İzleyicilerden bolca alkış alan ozanların ardından son olarak Gülay Cesuroğlu sahne alarak, sazı ve sözü ile izleyicileri coşturdu.

Menteş Mahalle Muhtarı Bayram Arıcı, tekrar sahneye çıkarak ozanlara ve gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık