Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden 29 Ekim Manifestosu:

​​​​​​​“HİÇ BİR GEREKÇE CUMHURİYET BAYRAMIMIZI KUTLAMAYA ENGEL OLAMAYACAKTIR”

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden 29 Ekim Manifestosu:

ADD Genel Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın da pandemic gerekçesiyle, gerektiği gibi kutlanmaması yaklaşımına tepki gösteren, uzunca bir manifesto yayınladı.

Dün saat 14:00’de ADD Milas Şubesi’nde yapılan Basın Toplantısı’nda Şube Başkanı Mehmet Ateş, 28 Ekim’de dernek olarak Atatürk Anıtı’na çelenklerini koyduklarını belirterek, Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yılında, bütün unutturma çabalarına karşın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirtti.

29 Ekim nedeniyle ADD Genel Merkezi’nin hazırladığı manifestoyu basınla paylaşan Milas Şube Başkanı Ateş’in duyurduğu manifestonun girişinde, “Emperyalizme diz çöktürerek, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün eşsiz önderliğinde kurduğumuz Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümü kutlu olsun... 97. yıla ne yazık ki buruk ve sıkıntılı giriyoruz…

Dönüştürülen, başkalaştırılan, milli iradeden ve anlayıştan kopartılan, “şahsım yönetimine” evrilen, saray iradesine demirlenen Cumhuriyeti; Atatürk Devrimi esaslarıyla yeniden inşa etmek temel görevimiz ve önceliğimizdir. Ancak, bu şekilde Cumhuriyet idaresi, gerçek kimliğine kavuşmuş olacaktır. Bu hasret, milletimizin ortak talebidir. Atatürk’le, Cumhuriyet ve Cumhuriyet’in kazanımlarıyla hesaplaşma niyetinde olan siyasi iktidarın Cumhuriyet Bayramı’nı yasaklama girişimini şiddetle reddediyoruz.

Türk milleti, Cumhuriyet Bayramı’nı mutlulukla, neşeyle, gururla, el ele, engelsiz, baskısız, yasaksız ve şahıs yönetiminden uzak kutlamayı istemektedir.

Atatürkçü Düşünce Derneği, milletimizin bu haklı isteğini görmekte, duymakta, anlamakta ve bu isteğe katılmaktadır. Bu nedenle de Atatürk Cumhuriyetini yeniden inşa etmek hedefine, tüm üyeleriyle birlikte, dinlenmeden yürümeye karar vermiştir.

Bu doğrultuda, aşağıdaki hususları milletimizle paylaşmak isteriz:” deniliyor.

Daha sonra, “Parlamenter Demokratik Sisteme Geçiş Zorunludur”, “Lâiklik milli egemenliğin ve milletimizin güvencesidir”, “Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı Atatürkçü Düşünce’nin kırmızı çizgisidir”, “Atatürk’ün ekonomi modelini ve sosyal devlet ilkesini hayata geçirmek şarttır”, “Ulusal, lâik, bilimsel, eşit ve karma eğitim vazgeçilmezimizdir”, “Cumhuriyetimizin özü demokrasidir, demokrasimizin temeli de cumhuriyettir”, “Sağlıkta dönüşüm, sağlık sistemimizi iflas ettirmiştir”, “Doğaya ihanet vatana ihanettir” başlıkları altında görüşlerini ifade ettikten sonra, manifesto şu çağrıyla sona eriyor:

MİLLETİMİZE ÇAĞRIMIZDIR!

Çocuklarımıza, Cumhuriyet kazanımlarının yeniden hayata geçirildiği demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne ve yargı bağımsızlığına dayanan tam bağımsız bir Türkiye bırakmak zorundayız… BU HEDEF BİZİM!

Gençlerimizin; dünüyle, bugünüyle gurur duyacakları, geleceğe umutla bakacakları, yurttaşı olmaktan onur duyacakları yeniden, “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” diye özgüvenle haykıracakları bir Türkiye’yi hep birlikte yaratmalıyız… BU DAVET BİZİM!

2023, Atatürk Cumhuriyetinin yeniden doğuş tarihidir… BU HASRET BİZİM!

Atatürkçü Düşünce Derneği, tüm yurttaşlarımızı, pandemi koşullarına uyarak ve gerekli önlemleri alarak 29 Ekim 2020 Perşembe günü, gün boyunca (saat10.00-18.00 arasında) Atatürk Anıtları’nı çiçek bahçesine dönüştürmeye çağırmaktadır. Milli Bayramlarımızı kutlamaya hiçbir kuvvet, hiçbir gerekçe, hiçbir durum engel olamayacaktır…

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

YAŞASIN ATATÜRK CUMHURİYETİ!

YAŞASIN TÜRK MİLLETİ!”

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık