Atatürk’ü anlatabilmek, anlayabilmek için …

Adem KANKAYNAR -

Atatürk’ü anlatabilmek, anlayabilmek için …

 

İlçemizin köklü eğitim kurumlarından Özel Milas Bilim Lisesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu kez farklı bir yönüyle anıldığı bir etkinliğe imza attı.

Okulun Müzik öğretmeni Ece Akın ve öğrencileri tarafından birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği gecede Tarih Öğretmeni Taner Öz’ün, Atatürk’ü anlattığı konuşması salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Özel Milas Bilim Lisesi tarafından düzenlenen ve Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen gece, hazırlanan koreografi ve seçilen birbirinden güzel eserlerle, izleyenlere güzel ve anlamlı bir gece yaşattı.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece bir komutan olmadığının, askeri dehasının yanında bilime, eğitime ve sanata verdiği değerin de gözler önüne serildiği gecede, Büyük Önder’in sevdiği şarkılar güzel bir koreografi eşliğinde sunuldu.

 

“Anlatamadık

 Anlayamadık”

Programın başında Atatürk’ü anlatan bir konuşma yapan Tarih Öğretmeni Taner Öz; “Çanakkale Savaşlarının yaşandığı 1915 yılında, çadırının içinde Latin harfleri çalışan, 1916’da Sivas’ta 6 sayfalık bir maarif programı hazırlayan bir liderden söz ediyoruz.

Atatürk’ün anıldığı bugün sebebiyle herkese düşen görevleri anımsatmak isterim. Bizler Atatürk’ü ve O’nun büyük eseri Cumhuriyeti anlamak, Cumhuriyet değerlerini her koşulda korumak, Türkiye’yi Atatürk’ün yaktığı ışıkla aydınlık yarınlara ulaştırmakla mükellefiz.

Mustafa Kemal de demiyor mu ki; ‘İki Mustafa Kemal vardır: Biri et ve kemikten oluşan geçici Mustafa Kemal, diğeri ise ben değil, bizdir. Ve o biz, memleketin her köşesini aydınlatmak için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur.’ Ne yazık ki O’nu anlatamadık… Dahası anlayamadık” diyerek, Atatürk’ü anlamanın ve O’nun fikirlerini yarınlara taşımanın önemini vurguladı.

 

Ve Atatürk’ün sevdiği

şarkılar…

Tarih Öğretmeni Taner Öz’ün konuşmasının ardından okulun Müzik Öğretmeni Ece Akın ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve sunulan, Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan solo ve koro eserler, hazırlanan ve güzel bir performansla sunulan koreografi eşliğinde seslendirildi.

“Aslında onu hiç görmedik, yüz yüze gelmedik ama O’nu tanıyoruz. Sesini cızırtılı bantlardan dinledik hep. Siyah-beyaz filmlerde gördük yüzünü, çelik bakışlarını şiirlerde okuduk. O’nu yaşıyoruz…

Özlü sözlerini okuduk köşe başlarında, adını her sabah okul sıralarında andık. Şimdi onunla bir yolculuğa çıkıyoruz. Bir kez daha, O’nun geçtiği yollardan geçiyoruz. Çektiği acıları ruhumuzda taşıyoruz. O’nu özlüyoruz…” dizeleriyle başlayan gecede Efe’lerin zeybek gösterisi sonunda açtıkları Türk Bayrağı ile coşku daha da arttı.

Gecenin sonunda Anıl Zeybekoğlu, Şef Ece Akın’a çiçek takdim ederek teşekkür ederken, salondakiler uzun süre Müzik Öğretmeni Ece Akın ve öğrencilerini ayakta alkışladı.

Geceye; CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Zeybekoğlu, okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı ... 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık