“Atatürk’ün tarif ettiği milliyetçiliğin izindeyiz”

Adem KANKAYNAR -

“Atatürk’ün tarif ettiği milliyetçiliğin izindeyiz”

3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla İYİ Parti Milas İlçe Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı tarafından yapılan açıklamada, Türk gençliğine utanılacak zulümlerin, haksızlık ve şiddet hareketlerinin resmen başlatıldığı bir tarih olarak kabul edilen ‘3 Mayıs Türkçülük Günü’nün bugüne kadar , “Her şey Türk için, Türk’e göre, Türk tarafındandır” sloganlarıyla kutlandığı belirtildi.

İlçe Başkanı Çayırlı tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Türkçülerin parolası 3 Mayıs 1944 yılından itibaren anılmakta olan Türkçülük Günü, Türk-İslam davasına gönül veren herkes için büyük önem taşımaktadır. Türk Milletinin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarihin yıldönümünü kutluyoruz.

Bilinmelidir ki, milletimiz tarih boyunca defalarca var olma mücadelesi vermiş, varlığını çok ağır bedeller ödeyerek korumasını bilmiştir. Türk milliyetçileri her zaman Türk milletinin birliğinin, beraberliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu olmuş ve daima olmaya da devam edecektir. Türk milliyetçileri, yaşadıkları her devirde, bulundukları her zeminde, baskıya, zulme ve haksızlığa boyun eğmemişler, geçmişinden aldığı tarihi ve kültürel değerleri yaşatmayı görev bilmiştir. Bu açıdan her türlü saygı ve takdire layık olduklarını sahip oldukları büyük ülküyle göstermişlerdir.

Biliyoruz ki, Türk milliyetçiliği Türkiye Cumhuriyetini kuran yüksek fikrin ve geleceğimize olan bağlanışın adıdır. Milli menfaatlerin ön planda tutulması, milli tez ve tercihlerin belirleyici olması, millet ve vatan değerlerinin korunması için Türk milliyetçileri, üzerlerine ne düşüyorsa yapmışlar ve böylece Türk tarihinin altın sayfalarında parlayan isimler olarak yerlerini almışlardır.

 

Bugün, aziz milletimizin arzusu ve talebi üzerine kurulmuş, kuruluş felsefesi olarak da cumhuriyetimizin temel değerlerini, Atatürk’ün ilkelerini benimsemiş İYİ Parti mensupları olarak, Atatürk’ün benimsediği ve tarif ettiği milliyetçiliğin izinde emin adımlarla yürüyoruz. 

Bu meşalenin yakıldığı günden bugüne canlarını feda edenleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların yaktığı Türkçülük meşalesinin asırlar boyunca sönmeden gelecek nesillere aynı azim ve kararlılıkla aktarılması gerektiği düşüncesiyle, dünya üzerindeki bütün Türklerin 3 Mayıs Türkçüler Günü’nü kutluyor, en derin selam, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık