AV YASAĞI BAŞLADI

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca, av hayvanlarının doğal yaşam döngüsünü korumak amacıyla belirlenen 2024-2025 Av Dönemi, 2 Mart 2025 tarihi itibarıyla sona erdi. Merkez Av Komisyonu’nun aldığı karara göre, ülke genelinde av faaliyetleri tamamen durduruldu.

AV YASAĞI BAŞLADI
  • 05 March 2025, Wednesday 13:57

Av Dönemi, 2 Mart 2025 tarihi itibarıyla sona erdi. Av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerine girdiği bu dönemde, doğaya çıkacak herkesin daha hassas davranması önem taşıyor. Uzmanlar, özellikle av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması konusunda uyarıda bulunuyor.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu kararına aykırı hareket edenlere idari para cezası verilecek. Ayrıca av hayvanı türüne göre değişen tazminat bedelleri de ihlal eden kişilerden tahsil edilecek.

Merkez Av Komisyonu, Mayıs ayında toplanarak 2025-2026 av dönemi ile ilgili yeni kararlarını açıklayacak. Bu toplantıda, avlanma usul ve esasları ile avın açılacağı tarihler yeniden belirlenecek.

Yetkililer, doğadaki ekosistemin korunması için bu yasaklara uyulmasının büyük önem taşıdığını vurguluyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık