“Aydınlatma ve operasyonel çalışmalar aralıksız devam etmektedir”

ÖNDER Haber –

“Aydınlatma ve operasyonel çalışmalar aralıksız devam etmektedir”

Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında bugüne kadar Muğla'da 382 kişinin gözaltına alındığı, 151 kişinin de tutuklandığı bildirildi.

Açıklamada, 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yapılanmış FETÖ/PDY mensuplarınca gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kaldığı otelde suikast düzenlemek isteyen teröristler de dahil, ilimiz genelinde geniş çaplı operasyon yürütüldüğü belirtilerek şöyle denildi:

"Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 gecesi Ordumuzun içine sızmış asker görünümlü FETÖ/PDY terör örgütü mensupları ülke genelinde darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak bu girişimleri yüce halkımızın, kahraman Türk Polis Teşkilatımızın ve vatansever, ferasetli Ordu mensuplarımızın sağduyusu, cesareti, direniş azmi ve canını feda etmekten çekinmeyen bir ruhla mücadelesiyle engellenmiştir. Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazılan bu şanlı direnişin, ülke genelinde sancaktarlığının yapıldığı yer ise ilimiz Muğla ve Marmaris ilçemiz olmuştur. Bu uğurda verilen Şehitlerimiz ve yaralı Gazilerimiz, ilimizin ve demokrasi mücadelemizin ilimizdeki şanlı sembolleri olmuştur.

15 Temmuz gecesi gerçekleşen hain girişimin hemen akabinde; Sayın Cumhurrbaşkanımızın Marmaris’te kalmış bulunduğu otele yönelik saldırıya iştirak eden ve yine darbe girişiminin içinde ya da destekçisi durumunda olanların yakalanmasına yönelik operasyonel çalışmalara başlanılmıştır. Yaklaşık 15 günde kapsamlı, ısrarlı ve özverili çalışmalarla tüm failler hemen yakalanarak yüce Türk adaletine teslim edilmişlerdir.

Marmaris saldırısı ve darbe girişimi faillerine yönelik olarak yapılan çalışmalar yanında FETÖ/PDY terör örgütünün ilimizdeki yapılanması, mensupları ve bu örgüte yardım edenlere yönelik operasyonel çalışmalar ise 15 Temmuz’dan bugüne Muğla Cumhuriyet Başsavcılığımızın yönetiminde aralıksız sürdürülmektedir.

Bu kapsamda bugüne değin; Marmaris saldırısına katılanlar, darbe girişiminde bulunanlar ve FETÖ/PDY terör örgütüne mensup veya bu örgüte yardım ettiği şüphesiyle aralarında askerler, hakimler, savcılar, polisler, bürokratlar, işadamları ve diğer şüphelilerin bulunduğu 382 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 151 kişi tutuklanmış, 102 kişi hakkında adli kontrol kararı uygulanmış, 41 kişi serbest bırakılmış, 11 kişi başka illere sevk edilmiştir. 77 kişi hakkında ise gözaltı işlemleri devam etmektedir.

FETÖ/PDY terör örgütünün ilimizdeki yapı ve faaliyetlerine ilişkin aydınlatma ve operasyonel çalışmalar aralıksız devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık