“Ayhan Çıkın’a Saygı” etkinliği

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“Ayhan Çıkın’a Saygı” etkinliği

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın, Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen ve 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 22 Nisan’dan bu yana kitapseverleri ağırlayan 22. İzmir Kitap Fuarı’nı ziyaret ettiği ve fuarda düzenlenen, “Ayhan Çıkın’a Saygı” etkinliğine katıldığı bildirildi.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Kültürpark Uluslararası İzmir Fuar Alanında 22 - 30 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamakta olan fuarda, kısa süre önce yaşamını yitiren Kooperatif örgütlenmeler alanında uzman ve bir dönem Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas MYO Müdürlüğü de yapmış olan Prof. Dr. Ayhan Çıkın anısına bir saygı etkiliği düzenlendi.

Prof. Çıkın’la ilgili olarak, Gazeteci-Yazar Nevzat Çağlar Tüfekçi tarafından kaleme alınan ve Milas Belediyesi Kültür Yayınları arasında yayımlanan “Bir Başka Yürekle Yaşamak / Bir Bilim İnsanının Yaşamı” adlı kitabın tanıtımının da yapıldığı etkinliğe Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da katılarak bir konuşma yaptı.

Sevenleri tarafından dillendirilen Ayhan Çıkın’lı anılara ve şairliği de olan Prof. Çıkın’ın şiirlerinin okunmasına da yer verilen etkinliğin söyleşi bölümünde; Prof. Dr. Ayhan Çıkın’ın, kooperatifçilik alanında çeşitli çalışmalara imza attığına, bu yönde ülkemiz tarımına katkıları ve hayata geçirdiği birçok projenin yanısıra şairliğine de dikkat çeken Nevzat Çağlar Tüfekçi, Bir Başka Yürekle Yaşamak adlı kitabın çalışmalarına 2012 yılında başladıklarını o yıllardan bugüne kadar yaptıkları röportajlardan derlediği konuları kaleme aldığını ve kitabın Milas Belediyesi tarafından basıldığını söyleyerek, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teşekkür etti.

Tüfekçi’nin ardından söz alan ve “Çok değer verip sevdiğimiz bir büyüğümüz, merhum Ayhan Çıkın hocamızı bugün burada yaşatmaya çalışacağımız için çok mutlu ve gururlu olduğumu ifade etmek istiyorum” diyerek konuşmasına başlayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise; “Ayhan Çıkın hocam benim Belediye Başkanlığım döneminde daha çok kaynaşma imkanı bulduğum bir büyüğüm. Her ne kadar kendisi Yatağanlı olsa da biz onu hep Milaslı olarak benimsedik. Milas Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü sırasında Milas adına yaptığı çalışmalar bizim için çok önemliydi. Böylesine çok yönlü bir insanla tanışmaktan ve beraber mesai harcamaktan son derece memnunum. Kooperatifçilik ve Türk tarımının gelişmesi adına çok önemli çalışmaları olan bir bilim adamına bizlerin de bir vefa borcu vardı. Bu borcumuzu ödeme adına, kendisini ölümsüzleştirmek ve fikirlerini gelecek nesillere aktarmak adına Belediyemizin Kültür Yayınları arasında böylesine önemli bir yapıtı görmek istedik. Gerek hocamızın yapıcı yaklaşımı gerekse Nevzat Çağlar Tüfekçi hocamızın başarılı çalışması sayesinde çok güzel bir eser ortaya çıktı. Ben, Belediye Başkanı olarak böyle bir eserin ortaya çıkmasında vesile olduğum için son derece mutlu ve gururluyum. Umuyorum ki bu nesil ve gelecek nesiller, Ayhan Çıkın ve Ayhan Çıkın gibi düşünenleri anlayacak ve hayatlarını yeniden gözden geçirecektir” dedi.

Etkinliğin son bölümünde Milas Belediyesi Kültür Yayınları arasında yayımlanan “Bir Başka Yürekle Yaşamak” adlı kitabı, yazarı Nevzat Çağlar Tüfekçi tarafından imzalandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık