AYT Milas birincisi İMİ Koleji’nden…

ÖNDER Haber - Adem KANKAYNAR/

AYT Milas birincisi  İMİ Koleji’nden…

2018 Üniversite sınav sonuçlarına göre, Sayısal ve Eşit Ağırlık puan türlerinde Milas birincisi İMİ Koleji’nden çıktı …

Kısa bir süre önce açıklanan üniversite giriş sınav sonuçlarına göre Sayısal ve Eşit Ağırlık bölümlerinde Milas birincisi, İMİ Koleji öğrencilerinden Cengizhan Taş oldu.

İMİ Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Ersin Ayaz, başarılı öğrenci Cengizhan Taş, anne-babası ve öğretmenleriyle birlikte düzenledikleri basın toplantısında; “Başarıyı akademik ve kişisel alanda gelişim olarak düşündüğümüz eğitim planlamamızda, sınav sonuçlarından aldığımız yüksek başarılar eğitim sevdalısı bir kurum olarak çıktığımız yolda doğru adımlar attığımızı göstermekte ve motivasyonumuzu artırmaktadır. Öğrencilerimiz arasında en yüksek puan ve sıralamaya sahip olan öğrencimiz Cengizhan Taş, Eşit Ağırlık puan türünde Türkiye 320’ncisi, Sayısal puan türünde Türkiye 771’incisi olarak kendi geleceğine yönelik çok başarılı bir adım atmış, okulunu, ailesini ve tüm Milas halkını gururlandırmıştır. Kuruluşumuzdan bugüne dek ilçemizde 12.sınıflar düzeyinde, bireysel ve ortalama puanlar bazında (kitlesel anlamda) zirvedeyiz.

2017 - 2018 eğitim öğretim yılına 34 sayısal, 15 eşit ağırlık öğrencimiz ile başladık. Sınava hazırlık sürecinin doğal senaryosu olarak zaman zaman yorgunlukları olduğunda toplu kahvaltılar ve gece sineması gibi etkinliklerle onların sınav stresinden biraz olsun uzaklaşmalarını sağladık. Onlarla tek yürek olup sınava birlikte girdiğimizi ve onlara ülkemiz için ne kadar önemli olduklarını hissettirdik. Çünkü biz bir okuluz.Tercih ve meslek danışmanlığı sürecinde de öğrencilerimizi yalnız bırakmayacak, rehberlik servisimiz ve tüm öğretmenlerimizle bu önemli süreci tamamlayacağız.

Bireysel ve kitlesel anlamda aldığımız sonuçlardan dolayı tüm öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. 12. sınıflar arasında ilçede 1., 4., 5. ve 8’incilik sıralarını alarak ilk on sıralamadan dördünü bizim öğrencilerimiz oluşturmaktadır. Bu önemli başarıda emeği geçen öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bize güvenen, her zaman bizim yanımızda olan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Her kademeden aldığımız öğrencilerimizi, yabancı dil ağırlıklı eğitim alarak ve bir üst öğrenim basamağına hazır olacak şekilde güzel başarılara imza atarak mezun etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ayaz, okul projesindeki idari bina ve konferans salonunun yapımının sürmekte olduğunu, tamamlanmasının ardından kapalı yüzme havuzunu da içinde bulunduran iki katlı spor salonunun yapımına başlanacağı bilgisini paylaşarak sözlerini şöyle tamamladı:

“2018 - 2019 eğitim öğretim yılına hazırız. 13 Ağustos 2018 Pazartesi günü öğretmenlerimiz için hizmet içi eğitim dönemini, 27 Ağustos Pazartesi gününden itibaren de 8, 12 ve lise hazırlık sınıflarımızın derslerini başlatıyoruz. İMİ Koleji olarak öğrencilerimize mutlu, başarılı bir gelecek için hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Teşekkür ve öneriler …

Açıklanan sınav sonuçlarına göre Sayısal ve Eşit Ağırlık bölümlerinde Milas birincisi olmayı başaran Cengizhan Taş ise, tüm öğretmenlerine, okul idaresine ve ailesine teşekkür ederken, gelecek yıllarda sınava girecek arkadaşlarına da bazı öneriler de bulundu. Taş şunları söyledi:

“Hiç bir şeyi ertelemeden vaktinde ders çalışmalarını yaparsanız, her aktiviteye vaktiniz yeter. Başarısızlıktan korkmayın ve ders çalışmanın yanında hobi olarak değerlendirilebilecek aktivitelere mutlaka yer verin.Yurt dışına çıkma olanağınız olursa da her fırsatı değerlendirin. Tanıyacağınız her kültür, ufkunuzu önemli derecede artıracaktır.”

 

Yapılan açıklamaların ardından dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri, birlikte objektiflere poz verdiler …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık