Baharlı Kavşağı tamamlandı

Çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olan Milas-Bodrum Karayolu’nun Baharlı Kavşağı’ndaki yeni kavşak çalışması tamamlandı. Kavşak çalışmasının tamamlandığını gören vatandaşlar ise rahat bir nefes aldı.

Baharlı Kavşağı tamamlandı

DEMYOL A.Ş. tarafından geçtiğimiz yıl başlayan Baharlı Kavşağı projesi, tamamlanarak hizmete açıldı. Proje kapsamında toplam 2 bin 293 metre yeni yol yapıldı. Çalışma alanından ise yaklaşık 63 bin metreküp hafriyat çıkarıldı. Eski kavşak, bugün yapılacak son çalışma ile kapatılarak tarihe karışacak. Yeni yolun ışıklandırmasını ise yakın bir zamanda Karayolları Genel Müdürlüğü yapacak.

2018 yılı ekim ayında alınan resmi verilere göre; halk tarafından Ölüm Kavşağı olarak bilinen Baharlı Kavşağı’nda 2013-2018 yılları arasındaki 5 yıl içerisinde 53’ü yaralamalı, 11’i ölümlü ve 30 adet de maddi hasarlı üzere toplam 94 adet trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda 5 yılda toplam 8 vatandaş hayatını kaybetti.
Yıllardır çalışma talep edilen bölgedeki kazalar, Milas’ta yaşayan vatandaşları harekete geçirmişti. Dijital imza kampanyası oluşumu change.org’ta başlatılan “Baharlı Kavşağındaki ölümlere bir çözüm istiyoruz” adlı kampanyada 5 bin 215 imza toplanmıştı.
BİRÇOK MAHALLEYE NEFES OLACAK
Karayolu, Bodrum başta olmak üzere köprülü kavşak projesiyle içinde turistik İncirliin Mağarası’nın da bulunduğu, Baharlı, Gökçeler, Ağaçlıhöyük, Yaka, Savran, Yaşyer, İçme, Damlıboğaz ve Dağarası mahallelerine de ulaşımı daha güvenli biçimde sağlayacak.
YAVUZ DEMİR’DEN TEŞEKKÜR
Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerle Baharlı Kavşağı’nın yapımının hızlanmasını sağlayan AKP Muğla Milletvekili Yavuz Demir, “Bölgemizin Milas-Bodrum Karayolu üzerinde bulunan ve bugüne kadar çok sayıda trafik kazasının yaşandığı Baharlı Kavşağı, köprülü kavşak olarak düzenlenerek standartlara uygun hale getirildi. Bugün itibariyle geçişlere açılan kavşağımızın tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yatırımımızın bölgemize kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık