‘Balavca Deresi’nin yatağı betonlanıyor

Adem KANKAYNAR -

‘Balavca Deresi’nin yatağı betonlanıyor

 

MUSKİ Plan Proje Daire Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan, ilçemiz merkezinden geçen Balavca Deresi’nin taban betonlama çalışmasına başlandı. Toplam 3 bin 500 metre uzunluğunda yapılacak betonlama işinin 250 günde tamamlanacağı bildirildi.

Her mevsim, kendine özgü farklı farklı sorunlarla, uzun yıllardır ilçemizin bir türlü çözülemeyen sorunları arasında en başta gelen Balavca Deresi, çevresindeki konutlarda yaşayan yurttaşlarımızın yaşam kalitesini düşüren, hatta giderek sağlık sorunları yaratan, yarattığı çevre kirliliği ile ÖNDER Gazetesi olarak sık sık haber-yazı konusu ettiğimiz bir derdimiz idi ...

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MUSKİ Plan Proje Daire Başkanlığı, nihayet bu soruna kalıcı bir çözüm üretmek adına ilk adımı attı ve derenin ıslah çalışmaları kapsamında tabanına beton dökme işini başlattı.

Toplam 3 bin 500 metre betonlama çalışmasının yapılacağı derede, 2 bin 905 metreküp beton kullanılacak.

Öte yandan, ıslah çalışması çerçevesinde 47 ton demir kullanılacak olması, yapılacak çalışmayla uzun yıllar sorunun ortadan kalkmasını sağlayacak.

MUSKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından kontrollerinin sağlanacağı ıslah çalışmaları 250 günde tamamlanacak.

Başlatılan betonlama çalışması, özellikle derenin çevresindeki konutlarda yaşayan yurttaşlarımızda memnuniyet yaratırken, çalışmanın tamamlanmasıyla dere boyunca yapılacak çevre düzenleme projelerinin de hayata geçirilmesi kolaylaşmış olacak ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık