Barış Saylak Yeniden Tarım İl Müdürü..

AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında 1,5 aydır Muğla ve Milas’ta çalışmalara katılıyordu. Metiner, (X) hesabından bugün yaptığı paylaşımla, Barış Saylak’ın yeniden Muğla Tarım İl Müdürlüğü’ne döndüğünü duyurarak, Barış Saylak hakkında, sert sözler söylemişti.

Barış Saylak Yeniden Tarım İl Müdürü..
  • 27 March 2024, Wednesday 11:36

Konu hakkında yaptığımız araştırmada, iddianın doğru olduğu anlaşıldı. Barış Saylak’ın yeniden Muğla Tarım İl Müdürlüğü’ne atanma yazısının Bakanlık’tan geldiği ve muhtemelen bugün görevine başlayabileceği öğrenildi.

Barış Saylak, 22 Kasım’da Milas Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmak için Muğla Tarım İl Müdürlüğü görevinden istifa etmiş, istifa ederken de ağladığı görülmüştü. Saylak, Milas Belediye Başkanlığı adaylığı için AKP’nin 5 adayından biri olmuştu. Ancak Parti Genel Merkezi Milas Belediye Başkanlığı için aday adayı olanları aday göstermemiş, Milas Belediye Başkan Adayı olarak Rüştü Yiğitkaya’nın ismi açıklanmıştı.

Barış Saylak’ın boşa düşmesi sonrası, bağımsız aday olacağı da konuşulmuş, ancak bir süre sonra Saylak ve AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın Milas’ta buluşmuşlar ve toplantı sonrasında Barış Saylak’ın çalışmalara katılacağı açıklanmıştı. Bu toplantıda Barış Saylak’a yeniden Muğla İl Tarım Müdürlüğü’ne dönüşü için söz verildiği o tarihlerde konuşulmuştu.

Barış Saylak, sonrasında AKP’nin seçim çalışmalarına kısmen katılmıştı. Saylak’ın özellikle AKP Milas ilçe yönetimiyle arasının iyi olmadığı biliniyordu.

Saylak’ın göreve iade kararı sonrası, bu kararın AKP Muğla ve Milas’ı nasıl etkileyeceği merak edilirken, 1,5 aydır Muğla ve Milas’ta seçim çalışmalarına katılan Mehmet Metiner’in Saylak hakkındaki ağır sözleri, siyaset kulislerinde geniş yankı buldu.

Metiner, yaptığı paylaşımda şunları söylemişti:

“Üzgünüm… Bir buçuk aydır Milas’ta çalışıyorum.

Milas’ta aday gösterilmediği için bize seçim kaybettirmek için çalışan, ihanetin her türlüsünü yapan, davamızla uzaktan yakından ilgisi olmayan eski Tarım il müdürü Barış Saylak’ın tekrar il müdürlüğü görevine atandığını duymam ziyadesiyle üzdü beni.

Çok yazık! Davamız, partimiz ve emeklerimiz adına çok yazık!”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık