Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Basın Toplantısı Yapan Suat Özcan: “GÜMÜŞKESEN ANITI YANINDAKİ MÜZE BİNASI YIKILMALIDIR”

​​​​​​​CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, 29 Mayıs Cuma günü CHP Milas İlçe binasında bir basın toplantısı düzenledi. CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Özcan, pandemic süresi boyunca, yaklaşı 1,5 aydır kapalı olan TBMM”’nin 2 Haziran günü açılacağını, bu sure boyunca Muğla ve ilçelerinde yaptığı incelemeler sonrasında, son olarak da Milas’ta dört-beş konuda bazı açıklamalar yapacağını belirtti.

Basın Toplantısı Yapan Suat Özcan:  “GÜMÜŞKESEN ANITI YANINDAKİ MÜZE BİNASI YIKILMALIDIR”

Pandemi döneminin tüm dünya ve ülkemiz için zorlu bir süreç olduğunu belirten Özcan, Türkiye’nin biraz geç kalarak da olsa önlemleri almaya başladığını belirtirken, önlemlerin uygulanması sürecinde pek çok kez yanlışlar yapıldığını da belirtti. Şimdi, normalleşme adımları olarak kimi kararlar alındığını, ancak bunların bazılarının yine erken olarak nitelenebileceğini belirtti. Futbol maçlarının serbest bırakılmasının son derece anlamsız göründüğünü belirten Özcan, böyle bir karar almada, ülkemizin son dönemlerde sürekli kredi temin ettiği Katar’lı Dijitürk’ün maç yayınları için anlaştığı bedelleri ödemek istememesi nedeniyle, maç ların erken bir tarihte yeniden başlatılması kararı alındığının söylendiğini belirterek, bunların son derece yanlış olduğunu kaydetti. Özcan, yine önlemler kapsamında eğitim alanında yapılacak sınavların once Temmuz ayına kaydırılmasına karşın, yeniden 27 Haziran’a alınmasının da öğrenciler açısından olumsuz olduğunu, zaten stresli olan çocukların, bir de pandemic nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını, zaten moral doping ihtiyaç duyan çocukların, bu yapılmadığı gibi, sınavların erkene alınmasıyla yeniden strese sokulduğunu ve bunun olumsuz sonuçlarının beklenebileceğini belirtti.

Bir başka başlık olarak ekonominin içinde bulunduğu kötü durumun, pandemi sıkıntıları nedeniyle daha da derinleştiğini, ama 18 yıldır ülkeyi ithal ekonomisiyle yöneten hükümetin, artan işsizlik, geçim sıkıntısı, üretimin düşmesi konularında çok yetersiz önlemler aldtığını, ekonomik sıkıntıların katlanarak arttığını vurguladı. CHP’nin bu zorlu dönemde pek çok öneriyi hükümete sunmasına karşın, bunların inatla görmezden gelindiğini belirten Suat Özcan, ülkenin kesinlikle, tarıma yine ağırlık veren planlı bir ekonomik programa ihtiyacı olduğunu söyledi.

Daha sonra Kısırlar bölgesinde meydana gelen sezonun ilk büyük yangınına değinen Özcan, iktidarın geçmişteki hata ve eksiklerden ders çıkararak ek önlemler alıp almadığını sorguladı. Son yangında hâlâ, eskiden Milas’ta konuşlanan helikopterin olmadığını ve THK’nın yangın söndürme uçaklarının olmadığına dikkat çeken Özcan, bir de, bölgemizde gençleştirme adı altında yapılan orman kesimlerinin de pek çok kuşkuya neden olduğunu belirterek, en azından orman yangınları döneminde bu kesimlerin yapılmaması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

GÜMÜŞKESEN ANITI YANINDAKİ MÜZE İNŞAATI YIKILMALIDIR..

Daha sonra, dünyaca ünlü ve Milasımızın sembollerinden biri haline gelmiş olan Gümüşkesen Mezar Anıtı’nın hemen yanıbaşında yapılmaya başlayan yeni Arkeoloji Müzesi Binasının son derece yanlış bir uygulama olduğunu belirterek, Gümüşkesen’I yokeden bu yapının mutlaka yıkılması ve Arkeoloji Müzesi’nin başka bir yere yapılmasını istedi. Konuyla ilgili olarak Turizm Bakanı ile görüştüğünü belirten Özcan, Bakanın kendisine, müteahhitle bakanlık arasındaki anlaşmazlığın mahkemeye taşındığını, 2018’den beri yapının öylece kaldığını, mahkeme sonrasında bunun ele alınabileceğini söylediğini belirterek, Gümüşkesen Anıtı’nı gölgeleyen bu yapı ve anlayış yıkılmalıdır dedi.

HASTANE YOLU

Yeni Devlet Hastanesi’nin yapımının bittiğini, Milas Belediyesi’nin de yolunu yaptığını belirten Suat Özcan, hastane binası bitmiş ama etrafında bütün inşaat artıkları, molozlar, taşlar darmadağın vaziyette ve çok kötü bir görüntü veriyor. Bir an once bunların tamamlanması gerekiyor dedi.

GÜLLÜK’ÜN SU SORUNU

Güllük Mahallemizin su dağıtım ve arıtma işinin, belediye olduğu dönemde, o zamanki Belediye Yönetimi tarafından 2006 yılında yapılan bir anlaşmayla 35 yıllığına özel sektöre verilmesinin sıkıntılarının yaşandığını ve pek çok vatandaşın isyan ettiğini belirten Suat Özcan, MUSKİ’nin bu sorunu çözmek için uğraşmasına karşın, hukuki engeller nedeniyle şu anda fazla bir şey yapamadığını, ancak sorunun dayanılmaz noktalara geldiğini belirterek, karşılaştırmalı bir örnekle, Güllüklülerin başka yerlerden 3,5 kat daha fazla su parası ödediklerini anlattı. Sorunun çözülmesi için MUSKİ yetkilileriyle birlikte çok çaba sarfettiklerini belirten Özcan, Türkiye’de belki de tek olan bu konunun mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis