Başkan Atıcı, traktör kazalarına karşı uyardı

Milas’ta son dönemde ölümlü ve yaralamalı traktör kazaları yaşanması üzerine açıklama yapan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, çiftçilerin traktör kullanırken dikkatli davranmalarını ve trafik kurallarına uymalarını rica ederek, çiftçilerin koruyucu kabini bulunan ya da devrilme anında yaşam alanı oluşturan aparat takılı traktörleri tercih etmelerini önerdi.

Başkan Atıcı, traktör kazalarına karşı uyardı

Traktör kazalarının ölüm ve ciddi yaralanmalarla sonuçlandığına dikkat çeken Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, ilçede meydana gelen traktör kazalarıyla ilgili çiftçilere uyarılarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Milas’a bağlı Hisarcık Mahallesi’nde ve geçtiğimiz pazar günü de Karapınar Mahallesi’nde traktör devrilmesi sonucu üzücü kazalar yaşandığını hatırlatan Başkan Atıcı, “Hisarcık’taki kazada Mehmet Ilgar isimli çiftçimiz hayatını kaybetti, Yusuf Matpan ise yaralandı. Karapınar’daki traktör kazasında ise Oda üyemiz olan Süleyman ve Fatmana Erol çiftini kaybettik. Hayatını kaybeden çiftçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralı çiftçimize de acil şifalar diliyorum. Traktör kullanımında güvenlik ve dikkat birinci önceliğimiz olmalı ve gerekli tedbiri mutlaka almalıyız.” diye konuştu.

Milas Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ile işbirliğiyle geçmiş dönemlerde eğitim düzenleyerek, çiftçileri güvenli traktör kullanımı konusunda bilgilendirdiklerini belirten Başkan Atıcı, bu tür eğitim çalışmalarına pandemi sebebiyle ara verdiklerini ancak traktör kazalarının gündemlerinde olduğunu ifade etti.

Traktör kazalarının çok tehlikeli olduğuna vurgu yapan Başkan Atıcı, karayollarında traktörle trafiğe çıkan çiftçilerin herkesin can ve mal güvenliği için mutlak suretle trafik kurallarına uymalarını istedi.

TRAFİK KURALLARI, IŞIK AKSAMI VE KABİN HAYAT KURTARIYOR

Traktörle karayolu ve gece yolculuklarında kaza riskinin oldukça fazla olduğunu ifade eden Başkan Atıcı, “Özellikle gece yolculuklarında traktörlerimizin ışık aksamının tam olması, çalışır vaziyette olması çok önemli. Traktörlerde sarı renkli dönerli tepe lambasının kesinlikle bulunması gerekiyor. Bu detaylar çiftçilerimizi kazalardan koruyacak önlemlerin başında geliyor. Karayolunda hız yapmadan güvenli şekilde ilerlemekte de büyük fayda var.” dedi.

Yeni model traktörlerde kaza anında koruyucu kabin bulunduğunu ancak eski modellerde kabin bulunmadığını söyleyen Başkan Atıcı, “En ciddi yaralanmaların ve can kayıplarının, traktörün devrilmesiyle oluşan kazalarda meydana geldiğini görüyoruz. Bu koruyucu kabin ve yaşam alanı oluşturan aparatlar, traktör devrilmesi sonucu yaşanan kazalarda hayat kurtarıyor” diyerek, tüm çiftçileri traktör kazalarına karşı temkinli ve dikkatli olmaya davet etti.

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık