Başkan, ‘Başkan Çayocağı’nda esnafı dinledi

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçemiz Hacıilyas Mahallesi Yeniyol Sokak’taki esnafla, Başkan Çayocağı adlı işletmede bir araya gelerek, esnafın taleplerini dinledi. Başkan Tokat, kurs nedeniyle Sakarya Ortaokulu’nda bulunan öğrencilerin de isteğini geri çevirmedi, onlarla voleybol oynadı.

Başkan, ‘Başkan Çayocağı’nda esnafı dinledi

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile birlikte Belediye Meclis Üyesi Halil Mutlu ve Hacıilyas Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı olan Mehmet Çoban ile birlikte, ilçemiz Hacıilyas Mahallesi Yeniyol Sokak’ta bulunan esnafla, ‘Başkan Çayocağı’ adlı işletmenin önünde bir araya geldi. Sakarya Ortaokulu Müdürü İbrahim Şahin de Başkan Tokat’ın esnafla buluşmasına katılarak, talebini iletti.

Esnaf, Yeniyol Sokak’ın motorlu araçlara kapalı olmasına, her iki taraftan dubalarla yol kapatılmış olmasına rağmen her türlü motorlu aracın yolu kullandığını belirterek; “Özellikle okula giriş ve çıkış saatlerinde buradaki trafik çocuklar için büyük bir risk oluşturuyor. Oysa Belediye Meclisi kararıyla bu yol trafiğe kapatıldı. Kaldı ki bu karar sadece okul dönemi için geçerli. Okullar tatil olduktan sonra trafiğe açılabilir. Üstelik günboyu karşı karşıya gelen araçlar aynı anda geçemedikleri için sürekli tartışmalar yaşanıyor” dediler.

Esnafı dinleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise telefonlu zabıtayı arayarak, bulunduğu noktaya çağırdı ve alınan belediye meclisi kararının tam anlamıyla uygulanmasını istedi.

Başkan Tokat; “Burada bulunan esnaf ve okul idarecisi olarak son derece haklısınız. Sonuçta bu yolun trafiğe kapatılmasıyla ilgili karar, okul nedeniyle alındı. Yani en azından eğitim-öğretim dönemi boyunca bu yolun trafiğe açılması öğrencilerimiz için büyük bir risk oluşturur. Pazartesi gününden itibaren her türlü tedbir alınarak, gerekli uyarı levhaları da dikilmek kaydıyla bu yolu en azından okul saatleri boyunca trafiğe kapatacağız.

Sokaktaki esnafın da işyerine mal indirmesi veya yüklemesi için belirli saatlerde yol trafiğe açılacak, böylelikle esnafın da mağdur olmamasını sağlayacağız” dedi.

Benzer trafik sorunun yine ilçemiz Hacıilyas Mahallesi Avcılar Sokak’ta olduğunu belirten bölge esnafı; “Bu sokak da tek yön trafiğe açık olmasına rağmen özellikle Cumhuriyet Caddesi’nden giriş yapan araçlarla, karşı yönden giren araçlar hem trafiğin kilitlenmesine neden oluyor, hem de gün boyu araç sürücüleri arasında tartışmalar yaşanıyor” dediler.

Başkan Tokat ise o sokak için de tek yön kararı olduğunu belirterek, zabıtadan gerekli önlemlerin alınmasını, işaret levhalarının konmasını istedi.

Başkan çocukların isteğini geri çevirmedi

Başkan Muhammet Tokat, esnafla buluştuğu sırada hafta sonu kursu için Sakarya Ortaokulu’na gelen öğrenciler, başkandan voleybol topu istediler. Hemen birlikte geldiği belediye personelini göndererek çocuklara bir voleybol topu aldıran Başkan Tokat, okul bahçesinde bir süre çocuklarla voleybol oynadı.

  

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık