Başkan Tokat, Güllük esnafıyla buluştu

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Başkan Tokat, Güllük esnafıyla buluştu

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Güllük’te bir araya geldiği esnafların sorunları dinledi.

Güllük Belediye Çay Bahçesinde düzenlenen toplantıda, Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Belediye Meclis üyeleri Abdullah Ülgen, Tevfik Kırçın ve Güllük Mahalle Muhtarı Celal Akyol da hazır bulundu.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan edinilen bilgiye göre, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, Güllük mahallesinin kendileri için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Tokat, “Büyükşehir yasası sonrası Milas Belediyesi’ne bağlanan Güllük mahallemizde 2015 - 2016 ve 2017 yıllarında birçok çalışmayı tamamladık. Çalışmalarımız 2018 yılında da devam edecek. Bugün burada sizlerle bir araya gelme sebebimiz, sizlerin sorunlarını dinlemek ve bunlara çözüm üretmek. Ben, katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum ve sözü size bırakıyorum” dedi.

Sivrisinekle mücadele, Güllük-Milas arası ve mahalle içi ulaşım sıkıntıları, yüksek miktarda gelen su fiyatları, denize girecek plajların yetersizliği, gençlerin yararlanacağı spor alanlarının olmayışı, Kıyıkışlacık mahallesinden Güllük’e tekne servisi konulması, modern bir Pazar yeri eksikliği, otopark sorunu ve Güllük mahallesinin yeterince tanıtılmadığı gibi birçok konunun esnaf tarafından dile getirildiği toplantıda aktarılan tüm sorunları tek tek not aldıran Başkan Tokat; “Belirtilen su, ulaşım, spor alanları gibi konuların birçoğu Muğla Büyükşehir Belediyemizin yetki ve sorumluluğunda kalmakta. Biz bu konuları Büyükşehir Belediyemize aktarıp konunun da takipçisi olacağız. Sizlere şunu söyleyebilirim.Milas Belediyesi olarak Güllük mahallemizde önemli projelerimiz var, bunlardan biri tüm sahil şeridinin yenilenmesi. Bisiklet yollarından yeşil alanlarına ve ışıklandırılmasına kadar güzel bir projeyi hayata geçireceğiz. Ancak, geçtiğimiz günlerde yapılan Marina projesi ihalesini beklemek durumundayız. Bildiğimiz kadarıyla ihalenin yer teslimi yapıldı. Marina çok yakın zamanda hayata geçirilecek. Muğla Büyükşehir Belediyemizin, mevcut durumdaki futbol sahası yanına 2 milyonluk bir yatırım ile tenis kortları, basket sahaları ve bir de kapalı bir salon yapma projesi var. Güllük mahallemize bir yüksek okul kazandırılması konusunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörümüzle görüşme halindeyiz. Rektörlüğümüz bu konuda onay bekliyor. Bir de Güllük’te Denizcilik, Havacılık gibi dallarda eğitim liseleri açılması gündemde. Biz de Milas Belediyesi olarak uygun bulunan yerlere spor alanları yapılması ve Modern bir Pazaryeri kurulması adına çalışmalar yapıyoruz. 2018 - 2019 yılları içerisinde bunları tamamlamış olacağız.

Bilindiği gibi Muğla, Antalya’dan sonra en fazla turizm potansiyeline sahip ilimiz. Bunların içerisinde de Turizm açısından Milas yükselen bir değer. Önümüzdeki süreçte siz istemeseniz dahi yapılacak olan bu çalışmalar ile Güllük atağa geçecek ve turizm potansiyeli adına önemli bir yere sahip olacak” dedi.

Başkan Tokat ayrıca, Güllük Belediyespor bünyesinde bir Yelken kulübü kurulması konusunda gerekli çalışmaların başlatılması talimatını da verdi.

Tokat ayrıca, bu tür toplantıların belli aralıklarla devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Toplantı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık