Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat, kısıtlamalar hakkında bilgi verdi:

​​​​​​​CUMARTESİ VE PAZAR GÜNKÜ PAZARLAR HAFTA İÇİNE ALINDI

Başkan Tokat, kısıtlamalar hakkında bilgi verdi:

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, koronavirüs önlemleri kapsamında ülke genelinde uygulanacak olan tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen açıklamada  hafta sonu gerçekleşecek olan sokağa çıkma yasağı kararı çerçevesinde kurulamayacak olan pazarların düzenlenmesiyle ilgili bilgiler verdi.

Avrupa 1.si ve Dünya 3.sü konumundayız.

İlçemizdeki ve ülkemizdeki koronavirüs vaka sayısının artışına değinen Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “Çin’den yayılıp şu anda bütün dünyayı etkisi altına alan adeta ortalığı kasıp kavuran virüse karşı hep birlikte mücadele etme kararlılığımızı korumamız gerekiyor. Bu konuda çabanızı ve hassasiyetinizi görüyoruz. Hem ilçemiz açısından, hem de ülkemiz açısından rakamlara baktığımız zaman daha sıkı tedbirler uygulamamız gerektiğini görmekteyiz. Şu anda açıklanan resmi rakamlara göre  Avrupa 1.si ve Dünya 3.sü konumundayız. İlçe olarak da her ne kadar bir düşüş olsa da yine de bugün itibariyle baktığımız zaman hasta sayısının yine artmakta olduğunu görmekteyiz. Sıkı şekilde uyguladığımız denetim ve tedbirlerin sonuçlarını görmekle birlikte geldiğimiz nokta itibariyle iyi bir noktada olmadığımızı ifade edebilirim. Bu sebeple hükümetimiz tarafından açıklanan tedbirlerin ne kadar etkili olacağı ya da olmayacağı önümüzdeki uygulama süresinde net olarak görülecektir. Ancak samimi olarak ifade etmek gerekirse ilçemiz açısından bu tabloyu tersine çevirebilmek için daha etkin ve daha radikal tedbirlerin uygulanması gerektiğini düşünüyoruz ”dedi.

Haftasonu Pazarlarımız Açılamayacak.

Hafta sonu gerçekleşecek olan sokağa çıkma yasakları nedeniyle kurulamayacak olan pazarlar hakkında yapılan düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat;  Yapmış olduğumuz düzenlemeye göre, Pazartesi günü; Beçin Belediye önü Pazarı, Salı Pazartesi Pazarı ve Boğaziçi Pazarı kurulurken, Salı günü ise Salı Pazarı ve Cumartesi Pazarı kurulacak. Çarşamba günü; Ören Pazarı, Cumhuriyet Mahalle Pazarı, Zeytinlikuyu Pazarı, Dörttepe Pazarı ve Bozbük Pazarı kurulurken, Perşembe günü; Akkent Pazarı, Ovakışlacık Pazarı, Beçin Karayolları Pazarı , Güllük, Tuzla Yazlık Siteler Pazarı, Dörtyol Pazarı, Türbe Akkovanlık Pazarı kurulacak. Hafta içinin son günü olan Cuma günü ise Cuma Pazarı, Kıyıkışlacık Pazarı, Bafa, Koru, Selimiye ve Baltalı Kapı Pazarı kurulacak” açıklamasında bulundu.

Herkes evine en yakın pazardan alışveriş yapsın.

Koronavirüs salgının yayılımını önleme açısından vatandaşlara uyarılarda bulunan Başkan Tokat; “Yaptığımız denetimlerde pazarlarımızda yoğunluk gördük. Herkes evine en yakın pazardan alışveriş yapsın. Salı Pazarı’nda yoğunluk yüklemeyelim. Çünkü teması mümkün olduğu kadar en alt düzeylere indirmek zorundayız. Maske, temizlik ve mesafe kurallarını kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz. Maskelerinizi gün içerisinde belirli zamanlarda değiştirin. Aynı maskeyi kullanmakta ısrar etmeyin. El hijyeni bu noktada çok önemli. Bu konuları kararlılıkla ve bilinçli bir şekilde uygulamamız gerekiyor. Tedbirleri kararlılıkla uygulamayı sizlerden bekliyoruz. Başarırsak hep beraber başaracağız. Sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis