BAŞKAN TOKAT YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 80 hektar halep çamının yandığı Meşelik Mahallesi’nde yanan bölgede incelemelerde bulundu.

BAŞKAN TOKAT YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
  • 02 August 2021, Monday 11:39

Milas’ta geçtiğimiz hafta 5 farklı noktada yangın çıktı. Yurttaşların ihbarı doğrultusunda bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri çıkan yangına müdahale etti. Özellikle Meşelik Mahallesi Kuyucak Mevki’sinde ve Milas-İzmir Karayolu Suçum Mevki çıkan yangınlarda toplamda 80 hektarlık alan kül oldu.

“Kara Perşembe Yaşadık”

Yangın sonrası bölgede incelemelerde bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ‘ciğerlerimiz yandı’ diyerek, yangınların çevreye ve canlılara çok ciddi zararlar verdiğini belirtti. Başkan Tokat, “Milas’ta adeta kara perşembe yaşadık. Milas’ın 5 farklı noktasında yangınlar çıktı. Gerek orman ekipleri gerekse itfaiye ekipleri cansiperane her yere gerekli müdahaleleri yaptılar. Ancak rüzgarın şiddeti ve bölgenin engebeli oluşu yangına müdahaleyi çok zorlaştırdı. Rüzgar yön değiştirmeseydi yangının otellere sıçraması an meselesiydi. Büyük bir faciadan dönüldü.” dedi.

“Orman Bitince Yangın Bitiyor”

Milas’ta yangının kontrol altına alındığını belirten Başkan Tokat, “Şu an bölgede yangın kontrol altına alınmış durumda. Burada çıkan yangınları şöyle tarif etmek mümkün, ne yazık ki orman bitince, yangın bitiyor. Maalesef 80 hektarlık alanımız kül oldu. İçimiz yanıyor. Bu yangınların sorumlularının yakalanarak cezalandırılması en büyük temennimiz. Özellikle sahada canla başla yangın söndürme çalışmalarında görev alan tüm ekiplerimize ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Milas Belediyesi olarak bizler de bölgede hasar tespit çalışmalarımızı yaparak hemşerilerimizin mağduriyetinin giderilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık