Başkan Tokat’a teşekkür

ÖNDER Haber -

Başkan Tokat’a teşekkür

Bafa’daki Setüstü dere yatağında Milas Belediyesi tarafından temizlik çalışması yapıldı… Çalışmalar sırasında bölgede, çiftçi yurttaşların tarlalarına ulaşmalarına kolaylık sağlaması amacıyla yeni yollar da açıldı …

Bafa mahallesinden geçip Bafa Gölü’ne ulaşan Setüstü Deresi ve çevresinde temizlik çalışması yapılmasını isteyen çiftçiler taleplerini Bafa Mahalle Muhtarı Ahmet Özkaya ve Milas Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Hayıtlı–Ahmet Çavuş Mahalle Muhtarı Ayhan Demirçivi’ye bildirdiler.

Bafa Mahalle Muhtarı Özkaya ve Milas Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Demirçivi ise çiftçilerin bu taleplerini Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a ilettiler.

Yapılan görüşmeler sonrasında kısa süre içinde dere yatağında Milas Belediyesi tarafından temizlik çalışmasına başlandı.

Yaklaşık 10 günde dere yatağı temizlenirken, bölgede bulunan bazı üreticilerin de izni alınarak, üretim alanlarına ulaşımın daha rahat sağlanması için dere yatağı kenarlarında alternatif yollar oluşturuldu.

Milas Belediyesi’nin desteği ve katkısı ile yaklaşık 4 kilometrelik dere yatağının temizlendiğini belirten Milas Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Ayhan Demirçivi, “Bafa’da bulunan dere yatağı bir çok çiftçinin arazisine yakın. Burada uzun zamandan beri temizlik, ıslah çalışması yapılmamış. Üreticilerimiz bölgenin temizlenmesi yönündeki isteklerini bize bildirdi. Bizler de Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a konuyu aktardık. Sağolsun başkanımız konuya duyarsız kalmadı. Kısa süre içinde dere yatağının temizlenmesi için bir iş makinesi gönderdi. İş makinesi hem yaklaşık 4 kilometrelik dere yatağında temizlik yaptı hem de dere yatağı yakınlarında bulunan tarım arazilerine ulaşımı kolaylaştırmak için yeni yollar oluşturdu. Açılan yollardan şu anda traktör geçebiliyor. İlerleyen günlerde yeniden yollarda düzenleme yapılacak. Belediye Başkanımıza konuya göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılan yeni yollardan yaklaşık 150 çiftçinin faydalanacağını belirten Bafa Mahalle Muhtarı Ahmet Özkaya ise, “Yolların oluşması ve düzenlenmesi sırasında sağolsunlar vatandaşlar da yardımcı oldu. Tarlalarının bir bölümünden yolun geçmesine izin verdiler. Ben hem Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’a hem de mahalle sakinlerimize katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık