Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat’tan uyarı ve iki müjdeli haber..

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, dün sabah makamından yaptığı canlı yayınla, son haftada pik yapan Covid-19’a karşı tedbirlerin kesinlikle aksatılmadan sürdürülmesi gerektiğine bir kez daha dikkat çekti.

Başkan Tokat’tan uyarı ve iki müjdeli haber..

Denetimlerin süreceğini belirten Başkan Tokat, vatandaşların, bu denetimler sonucu verilebilecek cezalar nedeniyle değil, ama bu tedbirlerle hem kendi, hem ailemiz, hem de bütün toplumun sağlığını koruyacağımızı bilerek, ve bu tedbirlere uymayı bir görev Kabul ederek uygulamak gerektiğinin altını bir kez daha çizdi. Uygulanmaya başlayan denetimlerin henüz kesin sonuçları belli olmasa da, hafta başındakine göre vaka sayısında bir azalmanın gözlendiğini de belirten Başkan Tokat, çok zorunlu olmadığı hallerde dışarı çıkılmaması gerektiğini, misafir Kabul etme ve misafirliğe gitmeye bu süreçte ara verilmesi gerektiğini, her tür temastan kaçınılması gerektiğini ısrarla vurguladı ve Milaslıları bu hastalığa karşı bilinçli bir şekilde önlem almaya davet etti.

Başkan Tokat, dün sabahki canlı yayında, birazdan İzmir’e gideceğini belirterek, burada iki konuda görüşmeler yapacaklarını da duyurdu.

Bunlardan ilki, Milas’ın depremselliği konusunda, bir süredir temasların sürdürüldüğü 9 Eylül Üniversitesi Deprem araştırma ve Uygulama Merkezi’ne giderek, buradaki yetkililerle, Milas’taki fay hatları konusunda yapılacak çalışmaları programlamak için görüşmeler yapacağını belirtti. Başan Tokat, daha sonra, gün içerisinde sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada da, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr.Hasan Sözbilir’le görüştüklerini belirterek, Üniversite ile birlikte, Aralık ayının ikinci haftasından itibaren Milas’ta çalışmalara başlayacaklarını müjdeledi. Başkan Tokat, “Türkiye’ye örnek olacak bu çalışma için resmi-sivil tüm kuruluş ve kişilerle yürümemiz gerekiyor” notunu da paylaştı.

Bu çalışma, Milas Belediyesi’nin uzun süredir planladığı bir çalışmaydı. Böylelikle, Milas’taki aktif fay hatları iyice araştırılarak, bunlar bir rapor haline getirilecek ve hem Milas’ın bundan sonraki İmar Planları’nda, faydalanılacak, hem de mevcut İmar Planları’na, depreme dayanıklı binalar inşa edebilmek için, gerekli plan notları halinde işlenecek. Böylelikle, aktif fay hatları civarındaki imarlı alanlardaki zemin etütleri ve static projeler, bu plan notlarına göre yapılarak, depreme daha dayanıklı binalar yapılmasını sağlayacak.

Başkan Tokat’ın İzmir’deki ikinci programı ise, Milas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü için yeni 20 civarında çöp kamyonu alımı ile ilgili olarak, bu araçların ekipmanlarıyla ilgili olarak, üretici fabrikada yapılacak görüşmeler şeklinde aktırıldı.  

Bu konuyla ilgili habelerimizi, gelişmelerden ayrıntıları öğrendikçe, gazetemizde bulabileceksiniz.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis