Başkan’a ‘GÖZLÜK Dergisi’ hediye ettiler

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Başkan’a ‘GÖZLÜK Dergisi’ hediye ettiler

Milas Bilim Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencileri Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, okul olarak ilk sayısı yayınlanan ‘GÖZLÜK Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi’ni Başkan Tokat’a hediye eden öğrenciler, kendisiyle bir de röportaj gerçekleştirdiler.

Genel Yayın Yönetmenliğini Mehmet Anıl Zeybekoğlu’nun yaptığı dergiyi inceleyen Başkan Tokat, “Okul sadece ders kitaplarından ve derslerden ibaret değil. Kültür Sanat adına yaptığınız bu çalışma için sizlere teşekkür ediyorum” diyerek, öğrencilere gelecek sayıları için başarı diledi.

2. sayılarında Milas’a geniş şekilde yer vereceklerini belirten M.Anıl Zeybekoğlu, Başkan Tokat’tan Milas’ın tarihi, kültürü ve ilçemizdeki edebiyat faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

Milas; tarihi, kültürü ve edebiyat faaliyetleri açısından önemli bir ilçe

İlk sayı olmasına rağmen dergiyi çok başarılı bulduğunu belirten Başkan Tokat, “Milas; tarihi, kültürü ve edebiyat faaliyetleri açısından önemli bir ilçe. Kültür ve sanat anlamında Milas’ta konuşulması gereken en önemli konulardan biri, Belediye olarak yaptığımız ‘Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’dır. Turhan Selçuk, dünya çapında kabul görmüş bir karikatüristimiz. Milas doğumlu olması bizim için ayrı bir mutluluk. Milas Belediyesi olarak Turhan Selçuk’un anısını yaşatmak adına düzenlediğimiz yarışma Türkiye’deki en önemli üç karikatür yarışması arasında yerini aldı. Derginizin yeni sayısına girmesi gerekli bir diğer Kültür Sanat faaliyeti ise Melih Cevdet Anday anma günleridir. Melih Cevdet Anday çok yönlü bir sanatçı. Şiir, Roman, Öykü, Tiyatro Oyunu gibi birçok yönünü ortaya çıkartma adına Ören mahallemizde her yıl düzenlediğimiz yarışmalar ile Melih Cevdet Anday’ı anıyoruz. Bunların yanında Milas Belediyesi Şehir Tiyatromuz başarılı işler yapıyor. Düzenlediğimiz Nebi Uslu Tiyatro Şenliği ile okullarımızda Tiyatro bilinci oluşturuyoruz. Eylül ayında düzenlediğimiz ‘Sanat Edebiyat Günleri’nde ise, Milas’ta yetişmiş bir sanatçımızı anıyor ve adına kitap yayınlıyoruz.

 

Milas’ın kaderini değiştirecek ‘yüz yılın arkeolojik buluşu’ gerçekleşti

Milas ayrıca önemli bir tarihi birikime sahip, uygarlıklara başkentlik yapmış önemli bir ilçe. Milas sokaklarında dolaşırken; Karya, Bizans, Menteşe, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi yansımalarını görebilirsiniz. Gerek yerin üstü gerek ise yerin altında önemli tarihi yapılara sahip. Bu anlamda Milas Belediyesi olarak tarihi binalarımızda önemli restorasyon çalışmalarımız var. İlk etap olarak Arasta ve Çöllüoğlu Hanı’nı bitirdik. Şimdi buralara işlev kazandırma çalışmalarımız var. Milas bir de ‘Uzunyuva’ diye tabir ettiğimiz önemli bir yere sahip. Burada Milas’ın kaderini değiştirecek ‘yüz yılın arkeolojik buluşu’ gerçekleşti. Bu konuların mutlaka derginizde yer alması gerekli. Başta belirttiğim gibi Milas; tarihi, kültürü ve edebiyat faaliyetleri anlamında zenginliğe sahip bir ilçe. Ben sizlere ziyaretiniz için ve böylesine güzel bir dergiyi çıkarttığınız teşekkür ediyor, çalışmalarınızda ve gelecekte çıkartacağınız sayılarda başarılar diliyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık