Başkanlığa yeniden Mehmet Çoban seçildi

Adem KANKAYNAR -

Başkanlığa yeniden Mehmet Çoban seçildi

Dün yapılan Milas Mahalle Muhtarları Derneği olağan genel kurulunda tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Mehmet Çoban yeniden dernek başkanlığına seçildi ...

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen olağan genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığına Ören Mahalle Muhtarı Bekir Keser seçilirken, divan üyeliklerine ise Emek Mahalle Muhtarı Mevlüt Kara ve Kuzyaka Mahalle Muhtarı Erdal Kök seçildiler.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapmak üzere mikrofona gelen Dernek Başkanı Mehmet Çoban, tüm davetlilere ve muhtarlara ‘hoş geldiniz’ diyerek, genel kurulun başarılı geçmesini temenni etti.

 

Milas Mahalle Muhtarları Derneği olağan Genel Kurulu’na, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Suat Özcan, İYİ Parti Muğla Milletvekili Aday Adayı Sibel Metin, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, MHP Milas İlçe Başkanı Sinan Yılmaz ve siyasi partilerin ilçe yönetim kurulu üyeleri, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özay Sabancı, TARİŞ Milas Zeytin Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül ve muhtarlar katıldı.

 

Kısa süreli “siyaset” gerginliği!

Divan başkanlığı tarafından genel kurula katılan siyasi partilerin temsilcilerine söz verilmesi, salonda kısa süreli gerginliğe neden oldu. Söz hakkı verilen ilk konuşmacı olarak kürsüye çıkan İYİ Parti Milas İlçe Başkan Vekili Vural Bulut, “İYİ Parti olarak biz, iktidar olmamız halinde yerel yönetimlerde ve mahalli idarelerde çıkaracağımız bir kanunla bir takım düzenlemeler yapacağız. Bu düzenlemelerin amacı rasyonel, paylaşımcı ve şeffaf bir yönetim oluşturmaya yönelik bir düzenleme olacaktır. Sizlerin, yaşadığınız bölgelerde ekonomik anlamda, yerel yönetimler anlamında bir takım sıkıntılarınızın olduğunu biliyoruz. Bu sorunları daha da iyi kavrayabilme adına ileriki günlerde sizleri mahallelerinizde ziyaret ederek iletişim içerisinde olacağız. Biz parti olarak yeni kurulmuş bir partiyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu sorunları çözmek ve bir adım ötesine geçmesi için kurulmuş bir partiyiz. Ülkemizin en önemli sorunu olan parlamenter sistemin yeniden getirilmesini hedefliyoruz. Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin kaldırılarak, parlamenter sisteme dönülmesini hedefliyoruz. Arkasından yasama-yürütme ve yargı erkinin yeniden oluşturulmasını, adil bir yargı sisteminin oluşturulmasını hedefliyoruz” diye konuşmasını sürdürürken, salonda bulunan AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ayağa kalkarak, “Siyaset yapmayalım” dedi. Bunun üzerine divan Başkanı Bekir Keser de, “Sizler buradasınız diye nezaket gereği söz hakkı veriyoruz ama lütfen siyaset yapmayalım” uyarısında bulundu.

Konuşmasını genel kurula başarılar dileyerek tamamlayan Vural Bulut’un ardından bu kez kürsüye MHP Milas İlçe Başkanı Sinan Yılmaz çıktı ve kongrenin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek konuşmasına başladı ve “Buradan İYİ Parti’nin temsilcisi arkadaşlarımı kınayarak sözlerimi tamamlıyorum” dedi.

MHP İlçe Başkanı Yılmaz’ın ardından kürsüye bu kez CHP Milas İlçe Başkan Vekili Hüseyin Çöllüoğlu geldi. Çöllüoğlu ise, böyle bir konseptin oluşturulması adına divana teşekkür ederek başladı ve şöyle sürdürdü: “MHP İlçe Başkanımızın buradan, bir siyasi partinin temsilcilerini kınaması, siyasi açıdan çok etik olmadı. Evet belki arkadaşımız haddini aşmış, konseptin dışına çıkmış olabilir, ancak yine de böyle bir kınama doğru olmamıştır. Ben de siyasi konuşma yapılmaması kuralına uyarak herhangi bir siyasi konuşma yapmayacağım” dedi ve genel kurula başarılar diledi.

Siyasi parti temsilcileri adına kürsüye son olarak AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar geldi. Acar; “Muhtarlar halka mal olmuş, halkın ortaklaşa değerleriyle seçilmiş vatandaş olarak bizlerin kıymetli temsilcileridir. Bu anlamda buranın siyaset yapma yeri olmadığını düşünüyor, olağan genel kurulun da hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri kürsüde

Siyasilerin ardından bu kez divan başkanlığı, toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına söz hakkı verdi. Sırasıyla kürsüye gelen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de genel kurulun hayırlı uğurlu olması dilediler.

 

“Ortak paydamız Milas…”

Konuşmacı olarak kürsüye bu kez Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat geldi. Başkan Tokat, genel kurulun havasını çok beğendiğini belirterek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu tablonun, özlediğimiz tablo olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Şimdiye kadar bu dernek için emek sarf etmiş, gayret göstermiş herkesi şükranla anıyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Bir muhtar oğlu olarak sizlere ne kadar önem verdiğimizi, hele de derneğimize ne kadar önem verdiğimizi biliyorsunuz. Sizler de bizim gibi yerel yönetimlerin bir ayağısınız. Her ne kadar tüzel kişilikleriniz elinizden alınmış olsa bile şu anda bizlerle beraber yerel yönetimin bir ayağısınız. Beraber çalışacağız, sorunları beraber çözeceğiz, beraber hizmet üreteceğiz. Sizlerle bu paydaşlığı paylaşmaktan son derece mutluyum ve kendimi de çok şanslı hissediyorum.

Milas, 142 mahalle sayısı ile Türkiye’de özel bir ilçe ama herhangi bir ayırım gözetmeksizin bu geçiş sürecinde, imkânları da göz önünde bulundurarak sizlere ve topluma hizmet üretmeye gayret gösteriyoruz. Kırsalda çok önemli hizmetlerin yapıldığını da söyleyebilirim. 2020’ye uzatılan bu geçiş süreci uzatıldıktan sonra daha sağlam ve kapsamlı projelerle bu çalışmalar devam edecektir.

Birlikte olmanız, bu derneği yaşatmanız çok önemli! Çünkü ilçemizin en önemli örgütlerinden bir tanesi… Sadece muhtarlık anlamında değil, bugün burada görüyoruz ki, Oda, Birlik başkanları ve diğer STK temsilcileri buradalar. İlçemizin sorunlarının çözümü konusunda beraber çalışma arzularını ortaya koyuyorlar. Gerçekten sizlerle ve bizlerle uyum içinde çalışma arzularından dolayı tüm sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ortak paydamız Milas… Milas’a bir şeyler katmak için varız. Bunu da hep birlikte başaracağız. Kısır çekişmelerin, kavgaların boşa enerji kaybı olduğunu ve bu topluma hiçbir şey vermediğini özellikle belirtmek istiyorum. Bir hizmet aktörü, bir yerel yönetici olarak hangi siyasi anlayışta olursa olsun, hangi toplumsal kuruluşun mensubu olursa olsun, hiç kimse ile ilgili bir ayırım gözetmediğimizi, aynı samimiyet ve yaklaşımla çalıştığımızı belirtmek istiyorum. Sizler de buna gerçekten çok duyarlı bir şekilde karşılık veriyorsunuz. Bundan da son derece onur ve mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum ve genel kurulun hayırlar getirmesini diliyorum.”

 

İki Başkana da söz verildi

Belediye Başkanı Tokat’ın ardından divan başkanlığı, salonda bulunan iki oda başkanına söz hakkı verilmesini unuttuklarını dile getirerek, Milas Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özay Sabancı ile TARİŞ Milas Zeytin Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül’e söz verdi.

 

Gündem maddeleri görüşüldü

Yapılan konuşmaların ardından dernek tüzüğünün 8’inci maddesinde yer alan federasyona üye olma ve delege belirlenmesi konusunda, seçilecek yönetim kuruluna yetki verilmesi, salondaki muhtarların oylarına sunuldu.

Derneğin faaliyet raporu, gelir-gider tablosu ve önümüzdeki dönemin tahmini bütçesi oylandıktan sonra başka aday olmaması nedeniyle yeni yönetim, oy verme işleminin nasıl olacağı genel kurulda oylandı.

 

Açık oyla ve oybirliğiyle …

Muhtarlar oybirliğiyle oylamanın, açık oylamasına karar verdi. Mehmet Çoban başkanlığında oluşacak yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri sahneye davet edilerek, oylama yapıldı.

Oybirliğiyle seçilen yeni Yönetim Kurulu, Mehmet Çoban, Ayhan Demirçivi, A. İhsan Yılmaz ve Erkut Aktaş’tan oluşurken, Denetim Kurulu asil üyeliklerine ise, Ferhat Sertbaş, İsmail Kop ve Cengiz Topel Gökdağ seçildiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık