Bazı ihalelerde rakamlar havada uçuştu …

Oktay ÇAYIRLI -

Bazı ihalelerde rakamlar havada uçuştu …

Mülkiyetleri Milas Belediyesi’ne ait bazı taşınmazlar ihaleye çıkarılarak 3 ile 10 yıl arasındaki zaman dilimleri için kiraya verildi… İhalede en yüksek fiyat Cumhuriyet mahallesinde bulunan Spor Kompleksi ve Kapıkırı mahallesindeki restoran için verildi…

10 yıl süre için yıllık 40 bin 667 lira ile ihaleye çıkarılan Spor Kompleksi yıllık 145 bin liraya, 3 yıllığına yıllık 8 bin 867 lira ile ihaleye çıkarılan Kapıkırı mahallesindeki restoran ise yıllık 126 bin liraya kiralandı…

Milas Belediyesi’ne ait Çöllüoğlu Hanı’ndaki dükkanlar ile Koru, Çamköy, Selimiye, Tuzabat, Kafaca, Yusufça, Epçe mahallelerinde yeralan dükkan, restoran, köy kahvesi, hamam ve tarlalar 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45’inci maddesi gereğince açık teklif usulü ile ayrı ayrı ihaleye çıkarılarak 3 ile 10 yıllığına kiraya verildi.

Milas Belediyesi’nde, Belediye Encümeni huzurunda yapılan ihalede, taşınmazlar 2 bin ile 40 bin 667 TL arasında satışa sunuldu. Yoğun katılımla gerçekleşen ihalede bazı işyerleri için fiyatlar adeta havalarda uçuştu.

En yüksek fiyat Kapıkırı mahallesinde bulunan restoran için verildi. 3 yıllığına yıllık 8 bin 867 lira ile ihaleye çıkarılan restoran, yıllık 126 bin liraya kiralandı.

Cumhuriyet mahallesinde yer alan ve 10 yıllığına ve yıllık 40 bin 667 lira bedelle ihaleye çıkarılan Spor Kompleksi ise yıllık 145 bin liraya kiralandı. Spor kompleksinin bakım, onarım ve tadilatı da yüklenici tarafından yapılacak.

Akkent mahallesinde yeralan, 10 yıllığına ve yıllık 20 bin TL’ye ihaleye çıkarılan Spor Kompleksi 33 bin 500, Çöllüoğlu Hanı’nın zemin katında, kafeterya ve restoran olarak kullanılması amacıyla 3 yıllığına ve yıllık 4 bin 947 liraya ihale edilen 13 ve 18 nolu dükkanlar ise 33 bin liraya kiraya verildi.

İhalede bazı mekanlar için talip olmayınca, o mekanlar için kiralama ihaleleri, ilgili mevzuat gereği önümüzdeki günlerde yapılacak. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık