Beçin'de Beylikler Dönemi Seramik Fırınları Bulundu

​​​​​​​Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Geleceğe Miras projesi kapsamında yürütülen arkeolojik kazılarda, Muğla’nın Milas ilçesinde yer alan Beçin’de önemli bir keşfe imza atıldı. Kazılar sırasında, Beylikler Dönemi’nde Anadolu’da çini ve seramik üretiminin yapıldığı merkezlerden biri olduğu anlaşılan seramik fırınları ortaya çıkarıldı.

Beçin'de Beylikler Dönemi Seramik Fırınları Bulundu
  • 06 January 2025, Monday 14:09

Menteşeoğulları Beyliği’ne başkentlik yapan ve Osmanlı döneminde de yerleşimin devam ettiği Beçin’de bulunan seramik fırınları, bölgenin kültürel ve sanatsal mirasına ışık tutuyor. Keşif, dönemin zanaat faaliyetlerini anlamak açısından büyük bir önem taşıyor.

Beçin Kalesi Kazısı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş ve ekibi tarafından çalışmalar yürütülüyor. Pektaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Geleceğe Miras' projesi kapsamında yapılan arkeolojik kazılarda seramik fırınların bulunduğunu belirterek, "Böylece beylikler döneminde Anadolu'da çini ve seramik üretiminin yapıldığı yerler arasında Beçin'in de bulunduğu kanıtlanmış oldu. Menteşeoğulları'nın başkentliğini yapan ve Osmanlı döneminde yerleşimin devam ettiği Beçin'de ortaya çıkarılan seramik fırınları koruma altına alındı" dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık