“Beklemediğim bir sonuçla karşı karşıyayım!”

Oktay ÇAYIRLI -

“Beklemediğim bir sonuçla karşı karşıyayım!”

Milas Kaymakamı Eren Arslan, ilçemizde bulunan ilk ve ortaokul yöneticileriyle bir araya geldi… Toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Arslan, ilçemizin eğitim alanındaki durumuna değinerek, “Bana verilen rakamlara göre akademik sıralamamızdan hiç memnun değilim, beklemediğim bir sonuçla karşı karşıyayım. Sizlerin de bu konudan rahatsızlık duymanızı, rahat rahat uyumamanız gerektiğini çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Ben bu işi yapamıyorum diyen varsa, daha iyi yapacaklara fırsat vermeli. Bir öğrencimizin bile ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bir insan, kendi başına dünyayı olumlu veya olumsuz deştirebilecek bir değerdir” dedi…

Milas Halk Eğitimi Merkezi Salonunda dün saat 14’te Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, ilk ve ortaokul müdür ve müdür yetkili öğretmenlerin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

 

Okul, öğretmen,

öğrenci sayıları

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, ilçemizdeki okul, öğretmen ve öğrenci sayıları hakkında bilgi aktararak, “İlçemizde 126 okul, 42 kurum, 1521 öğretmen, 145 genel idari personel ve 42 hizmetli ile 21 bin 412 öğrenciye, 4441 kursiyere ve 558 özel bireye özel eğitim veriyoruz. Okul müdürlerimizin 46’sı kadrolu, 8’i vekaleten, müdür yardımcılarımızın 48’i kadrolu, 31’i vekaleten, öğretmenlerimizin ise 1319’u kadrolu, 144’ü ücretli olarak görev yapıyor. İlçe olarak 66 norm fazlamız bulunuyor. Buna karşılık 217 öğretmene ihtiyacımız var” dedi.

 

Milas’ın eğitim sorunları

Okulların fiziki şartları ve ihtiyaçları ile ilgili de bilgiler aktaran Bal, ilçemizin eğitim alanındaki sorunlarını şöyle sıraladı:

“Öğretmen atamalarının bazı branşlarda az olması nedeniyle fazlaca ücretli öğretmen çalıştırılması. İlçe merkezimizdeki öğrenci yoğunluğuna karşın, ilçe merkezimizdeki okul sayısının ve okullardaki derslik sayısının eksikliği. Okulların çoğunlukla ikili eğitim yapması. Okullardaki donatım malzemesi eksikliği nedeniyle okullarda fen ve bilgisayar laboratuvarlarının kurulamaması. Mevcut donatım malzemelerinin yetersizliği. İlçemizin çok dağınık olması nedeniyle 1 – 4 birleştirilmiş sınıflarda okuyan öğrenci sayısının çok olması. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının çok küçük olması sebebiyle birçok bölümün bir arada bulunması. Okullarda yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlarla ilgili hizmet alımı için ödenek yetersizliği. Alkol ve sigara kullanımının ortaokul seviyesine inmesi.”

 

Eğitim meselesine

benim bakış açım

Bal’ın ardından kürsüye gelerek okul yöneticilerine yönelik bir konuşma yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan, “İlçe olarak kurum ve öğrenci sayımız oldukça fazla. Neredeyse bir ilçe sayısı kadar öğrenci sayımız var. Geleceğimiz olan insanı gelecek için doğru yetiştirip donatmak ve hazırlamakla mükellefiz. Bu görevimiz itibariyle çoğu zaman ailelerin bir adım önüne geçmek zorundayız. Bizlere çok fazla sorumluluk ve görev düşüyor. Eğitim meselesine benim bakış açım, eğitim kurumları diğer kurumların herhangi bir iş ve işleyişiyle hizmet verme şekliyle aynı değil. Yine benim bakış açımdan sizler mesai veya bir zaman dilimine bağlı olarak çalışan görevli değilsiniz. Bana göre gece gündüz insanların yetiştirilmesinden sorumlusunuz” dedi.

 

Ama bu sorunlar Milas’a

has değil

“Önümüzde dağ gibi duran eğitim konusundaki sorunları, meseleleri çözebileceğimizi düşünüyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Kaymakam Arslan, “Sorumluluk alan, proje üreten, takım halinde bir başka okul ve bir başka arkadaşınızın görev ve sorumluluk alanında da görev alarak bu işi götürmek zorundayız. Alt yapı eksikliklerimiz, kadro eksikliklerimiz var. Ama bu sorunlar Milas’a has bir sorun değil. Görev yaptığım tüm yerlerde kadroların tam, yurt sorunu yok gibi bir şeyle karşılaşmadım. Bunlar bizim için mazeret olmamalı. Bunu mazeret olarak görüp onun arkasına saklanmamalıyız. Bugün şu an 20 bin öğrenci nasıl şekillenir, yetişirse; önümüzdeki yıllarda ülkemiz bu çocukların ve onların omuzlarında geleceğe yükselecek. Geçmişte üretilen ve tüketilen bilgiler bugün saatlik hale gelmiş durumda. Varolan bilginiz sizleri bir yıl bile öteye taşıyamayabiliyor. Artık ülkeler değil, şehirler rekabet halinde. Onun için bunları bilerek hareket etmek zorundayız” dedi.

 

Mantıklı, makul ve

mevzuata uygun

çözümler

Gerçekleşen toplantının bir buluşma ve tanışma toplantısı olduğunu, önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı ve okulların sorunlarının ele alındığı toplantılar gerçekleştireceklerini de sözlerine ekleyen Kaymakam Arslan, “Önümüzdeki süreçte yapacağımız toplantılarda hem okullarınız ile ilgili detaylı bilgiler edinip, tespit edilen sorunların çözümü için planlama yapmak durumundayız. Bazı okullarımızın sorunları ve sahip oldukları coğrafi konum, birleştirilmiş sınıf olması gibi çok derinlemesine sorunları var. Mantıklı, makul ve mevzuata uygun bir şekilde çözümler üretmek zorundayız” dedi.

 

Rahat rahat

uyumamanız gerek

Konuşmasının son bölümünde, ilçemizin Muğla genelindeki eğitim durumunu ifade eden rakamların kendisini hiç memnun etmediğini dile getiren Kaymakam Arslan, “Bana verilen rakamlara göre akademik sıralamamızdan hiç memnun değilim, beklemediğim bir sonuçla karşı karşıyayım. Sizlerin de bu konudan rahatsızlık duymanızı, rahat rahat uyumamanız gerektiğini çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Ben bu işi yapamıyorum diyen varsa, daha iyi yapacaklara fırsat vermeli. Bir öğrencimizin bile ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bir insan kendi başına dünyayı olumlu veya olumsuz deştirebilecek bir değerdir. Bu ülkenin kaliteli, nitelikli her alanda yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Bu alanda eksikliğiniz olduğu zaman nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığımızı geçtiğimiz aylarda gördük. Bu tür olayların yaşanmaması için elimizi taşın altına koyup, yüreğimizi koyup çalışmalıyız. Bu topluluğu bir aile olarak görüp takım halinde çalışmasını istiyorum. Varolduğumuz yerden daha yukarılarda olmalıyız. Kurumsal ve kalıcı başarılar elde etmek zorundayız. Bir sonraki toplantımızda daha verimli sonuçlar elde etmeyi umuyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık