Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı yapıldı

ÖNDER Haber -A.Coşkun EFENDİOĞLU/

Belediye Meclisi  Ağustos ayı toplantısı yapıldı
  • 07 August 2018, Tuesday 7:42

Milas Belediye Meclisi, dün saat 14’te, Belediye Düğün ve Toplantı Salonu’nda, iki mazeretli üye dışında tüm üyelerinin katılımıyla toplandı. Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısı 10 asıl, 3 ek gündem maddesini görüştü. Gündemin ilk maddesi, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün talep ettiği, 1 milyon 650 bin liralık kredi kullanma talebi ile ilgiliydi.

 

Başkan Tokat, Belediye’nin Büyükşehir Yasası nedeniyle yaşadığı mali sıkıntıların bilindiğini, buna ek olarak da hükümetin Tasarruf Tedbirleri kapsamında Belediye ödeneklerinde % 30 kesinti yapmaya başladığını belirterek, Bayram öncesi, firmalar ve personele ödeme yapabilmek amacıyla bu miktar kredinin kullanılması gerektiğini belirtti. Talep, 2 MHP ve 6 AKP’li meclis üyelerinin red oyuna karşın, oy çokluğu ile kabul edildi.

İkinci Madde, ilçemiz Meşelik Mahallesi’ndeki Kuyucak Mevkii ve Doktorlar Sitesi’nde oturan vatandaşların, Meşelik Mahallesi’nden ayrılarak yeni bir mahalle oluşturulması talebi idi. Başkan Tokat’ın önerisi ile bu konuyu görüşmek üzere, içinde Belediye’nin hukuk servisinden Av. Zeki Çetinkaya ve Emlak ve İstimlak Müdürü Yücel Bedel’le birlikte, her parti grubundan birer kişinin yer alacağı 5 kişilik komisyon, konunun ayrıntılarını görüşerek, önümüzdeki meclise bir rapor sunması kararlaştırıldı. Komisyona, parti gruplarından Faik Karagöz, Ayşegül Semerci Güneş ve Mevlüt Kiriş seçildiler.

Üçüncü madde, her yıl yapılmakta olan ve bu yıl 13’üncüsü yapılacak olan Melih Cevdet Anday Şiir Günleri ve Kültür Şenliği Etkinliği çerçevesinde bu yıl düzenlenecek Şiir temalı yarışmaın birincisine 3.000 TL ödül verilmesiyle ilgiliydi ve oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra bazı vatandaşların, hükümetin yeni çıkardığı “İmar Barışı” kapsamında, ruhsatsız yapılarını ruhsatlandırmaya çalışan vatandaşlara sağladığı imkan çerçevesinde, evini belediyenin arsası üzerine yapan vatandaşın talebi üzerine, bedeli üzerinden bu arsayı, talep eden ve evrakları tamam olan vatandaşa satması konusundaki konular oybirliğiyle kabul edildi.

Bazı vatandaşların, işletmelerinin İçkili Yerler Bölgesine alınması talepleri de İçkili Yerler Belirleme Komisyonu’na, görüşülmek üzere sevk edildi.

Daha sonra İmar Komisyonu’nun, daha önce gündeme aldığı vatandaşların ve kurumların bazı talepleriyle ilgili olarak hazırladığı raporlar, İmar Komisyonu Başkanı Enver Tuna tarafından okundu ve talepler, Komisyonun önerileri doğrultusunda kKabul ya da reddedildi.

LABRANDA SU FİYATLARINA ZAM YAPILDI

Ek gündem maddesi olarak gündeme gelen, Labranda Su İşletmesi’nin, eski fiyatlar maliyetlerin altında kaldığından, damacana ve pet su satış birim fiyatlarının ve Ören ve Güllük Çay Bahçesinde satılan çay tarifelerinin belirlenmesi talebi görüşüldü. Konuyla ilgili olarak ara verildi ve Plan ve Bütçe Komisyonu toplanarak konuyu görüştü ve belirlenen rakamlar, komisyon raporu olarak gündeme geldi. Belirlenen rakamlar, oybirliği ile kabul edildi.

Başkan Tokat ve Labranda Su İşletmesi yetkilileri, konuyla ilgili bilgi verirken, şu andaki damacana ve pet su fiyatlarının maliyetlerinin altında kaldığı bilgisi verildi ve yeni fiyatlar şu şekilde belirlendi:

0,5 litrelik pet su (12’li paket) 3,21TL + KDV / 1,5 litrelik pet su (6’lı paket) 3,10 TL +KDV / 5 litrelik pet su (4’lü paket) 5,20 TL + KDV / 19’lt’lik damacana su 2 TL + KDV. Bayilere peşin ve 1 ay vadeliler % 5 iskontolu olarak verilecek ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık