Belediye Meclisi Eylül Toplantısı yapıldı

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

Belediye Meclisi Eylül Toplantısı yapıldı

Milas Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı, dün saat 14’te, Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapıldı. 7 asıl ve 4 ek gündem maddesiyle toplanan Meclisin 7. Gündem maddesi, daha önce İmar Komisyonu’na gönderilmiş 23 dilekçeyle ilgili İmar Komisyonu Raporu’nun görüşülmesi idi.

Akbük ve Zeytinköy’deki yangınlar

Toplantının başında, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bayramın birinci günü Akbük’te, daha sonra da Milas’ın güneydoğu sınırındaki Zeytinköy’de meydana gelen orman yangınlarına değinip burada zarar gören vatandaşlarımızın durumuyla ilgili üzüntülerini ifade ederek, “Aynı bölgede üst üste iki yangın, bize bunların çok da doğal olmayabileceğini düşündürüyor” dedi.

Zentinköy’de yaşayan vatandaşlarımıza yardım edilmesi için pek çok başvuru geldiğini de belirten Başkan Tokat, ayni yardımlarla ilgili olarak, “Özel bir prosedüre gerek yok. Biz zaten ilk günden beri vatandaşlarımızla ilgileniyor ve gereken yardımları yapıyoruz, diğer kamu kurumlarının yanı sıra. Ama nakdi yardıma aracılık etmemiz söz konusu olamaz. Bu tür yardımların, merkezi olarak açılacak bir hesaba vb yapılması gerekir. Konuyla ilgili talepleri Büyükşehir’le paylaştık, yarın da Sayın Valimizle paylaşacağım. Buna bir merkezi çözüm getirilecektir. Ama gıda ve diğer ayni yardımların Zeytinköy’deki vatandaşlarımıza iletilmesi için yardımcı oluruz, oluyoruz da” dedi.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Tabakhane Caddesi ‘İçkili Yerler Bölgesi’nden çıkarıldı

Görüşülen gündem maddeleri içinde, Tabakhane Caddesi’nin İçkili Yerler Bölgesi’nden çıkarılması ile ilgili hazırlanan İçkili Yerler Belirleme Komisyon Raporu okundu. Komisyon raporunda, cezaevi, vergi dairesi gibi alanlara yakınlığı ve yakında burasının, Hekatomnos alanı ile ilgili Turizm Bakanlığı’nca yapılan düzenlemeyle ziyarete açılacağı için, İçkili Yerler Krokisi’nden çıkarılması öneriliyordu. Belediye Meclisi, oybirliği ile raporu kabul ederek, Tabakhane Caddesi’ni İçkili Yerler Bölgesi’nden çıkardı.

Komisyon Üyeliğine Zeliha Arpazlı getirildi

İmarla ilgili diğer raporların okunması ve karara bağlanması yapılırken, Belediye Meclisi üyesi Kasım Özkan’ın partisi MHP’den istifası nedeniyle, MHP grubunu temsilen görev yaptığı “İçkili Yerler Belirleme Komisyonu”ndaki görevi düştüğünden, yerine, MHP grubunun önerisiyle Meclis Üyesi Zeliha Arpazlı’nın getirilmesi oybirliği ile kararlaştırıldı.

Rapor kabul edildi

Daha sonra, ek gündem maddesiyle gündeme gelen ve Milas Belediyesi’nce yaptırılan, Milas Kent Merkezini kapsayan 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyon talebi, İmar Komisyonu’na sevkedildi.

Verilen 10 dakika ara sonrası, İmar Komisyonu, hazırladığı raporunda, kabulünü talep etti. Milas Belediye Meclisi, oybirliği ile planı kabul etti ve onaylanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi.

Bu maddenin görüşülmesi sırasında Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yaklaşık 6 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu revizyon plan sırasında, Milas altyapı çalışmaları sırasında ortaya çıkanlarla ve ayrıca Müze’nin yaptığı çalışmaların sonuçlarının da hem Müze, hem de Koruma Kurulu ile uyumlu bir çalışmayla birlikte sürdürüldüğünü ve şimdiki duruma getirildiğini belirtti.

Pek çok vatandaşın bu planın onayını beklediğinin altını çizen Başkan Tokat, “Umarız yakın zamanda büyükşehirce de uygulanır ve yürürlüğe koyarız. Milasımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kent içi yol yapım çalışmaları

Başkan Tokat, Meclis Üyelerinin sorusu üzerine, kent içindeki yol yapım çalışmasının şu anda Ahmet Yesevi, Kuvayı Milliye ve Hamdi Mergen Caddelerinde devam ettiğini, eski kaplamaların kaldırıldığını, bordür ve kaldırım döşemelerinin sürdüğünü, buradaki işlerin bitimi sonrasında ekiplerin Lozan, Güveçdede ve Gümüşkesen Caddelerine geçeceğini belirtti.

Başkan Tokat, Köy Garajının zeminiyle ilgili olarak da, o alan belediyeye ait olmadığı ve şartlı olarak geçici bir şekilde belediyenin kullanımına verildiği için, asfalt ya da parke yapılamadığını, ancak tabandaki çakılın üzerine yağ dökülerek tozlanma ve çamurlanmanın engellenmeye çalışıldığını, şu anda yapacak bir şey olmadığını belirtti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık