‘Belgelendirme Sınavı’ yapılacak

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

‘Belgelendirme Sınavı’ yapılacak

TOBB’nin girişimi ve inisiyatifiyle 2015 yılında, işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda, çalışanların veya çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan ulusal yeterliliklere uygunluğunu tespit etmek üzere ISO 17024 Standardına göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmek, sınav merkezleri kurmak ve işletmek üzere kurulan Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi’nin (MEYBEM), MİTSO işbirliğinde 15, 16 ve 17 Ağustos tarihlerinde ilçemizde sınav yapacağı bildirildi.

MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, MEYBEM, bir ‘Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ olarak 81 il ve 160 ilçede, aralarında MİTSO’nun da bulunduğu Oda ve Borsalar işbirliğiyle sınav ve belgelendirme hizmetleri veriyor.

İnşaat, metal, makine ve asansör ana sektörlerinde 19 Ulusal Yeterlilikte Sınav ve Belgelendirme Hizmeti veren TOBB MEYBEM, 2017 yılında da sınav ve belgelendirme hizmetlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda MİTSO - MEYBEM işbirliğinde gerçekleştirilecek olan sınav süreci, 15 Ağustos Salı günü (bugün) saat 08.30’daki yazılı sınavla başlayacak.

Sınava; Panel Kalıpçı (7 kişi), Seramik Karo Kaplamacı (10 kişi), Sıvacı (12 kişi), Ahşap Kalıpçı (15 kişi), Duvarcı (6 kişi), Betonarme Demircisi (6 kişi) ve Isı Yalıtımcı (1 kişi) mesleklerinden toplam 57 kişi katılacak. Yazılı sınavın ardından 16 ve 17 Ağustos Çarşamba ve Perşembe günleri ise, TOBB Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve İlhan Şimşek’in şantiyelerinde MEYBEM yetkilileri tarafından uygulama sınavı yapılacak.

Yazılı ve uygulama sınavlarında başarılı olanlara ‘Mesleki Yeterlilik Belgeleri’ verilecek.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB’nin girişimiyle oluşturulan MEYBEM kapsamında Milas’ta inşaat, metal, makine ve asansör ana sektörlerinde çalışanların mesleki yeterlik belgesi alabilmeleri amacıyla MEYBEM ile işbirliği yaparak yeterlik sınavı düzenlediklerini belirterek, “Bundan sonra artık tüm işyerleri, kendi alanında eğitim almış, uzmanlaşmış elemanlarla çalışmak durumunda. Biz de bu konuda Milas’taki hem inşaat, metal, makine ve asansör ana sektörlerindeki işverenlerin aradığı, hem de bu işkollarında çalışanların gerek duyduğu belgelendirmeyi yapabilmek için bu sınavı düzenledik. Talepler geldikçe MİTSO olarak hem eğitimlerimiz hem de MEYBEM uzmanlık belgelendirme sınavlarımız devam edecek” dedi ve sınava katılacaklara başarılar diledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık