“Beş Yüz Öğrenci Hayvan Sevgisi ile Tanışıyor”

Adem KANKAYNAR -

“Beş Yüz Öğrenci Hayvan Sevgisi ile Tanışıyor”

Fatih İlkokulu öğrencilerinden oluşan Minik STK’lardan biri olan ‘Hayvan Severler Grubu’ ile ‘Lider Yöneticiler Projesi’ çerçevesinde öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak için “Beş Yüz Öğrenci Hayvan Sevgisi ile Tanışıyor” adlı proje kapsamında bir etkinlik yapıldı.

Lider Yöneticiler Projesi kapsamında daha önce de farklı etkinliklere imza atan Fatih İlkokulu öğrencileri bu kez de güzel bir etkinlik gerçekleştirdiler. Okulun Minik STK’ları, ‘Hayvan Severler Grubu’ ile küçük yaşta hayvan sevgisini aşılamak için yola çıktılar. 500 öğrenciyi hayvan sevgisi ile tanıştırmak için başlatılan proje kapsamında ilk önce “Evimizde, bahçemizde hangi hayvanları besleyebiliriz? Nelere dikkat etmeliyiz? Aşıları nelerdir ve ne zaman yaptırılmalı ve hayvanlardan korkmalı mıyız?, Sokakta yaralı ya da hasta bir hayvan gördüğümüzde kimlerden yardım isteyebiliriz” gibi konularda bilgiler edinmek için öğrenciler Veteriner Mehmet Albayrak ile görüştüler.

Okulda bir konferans vermesini rica eden öğrencileri kırmayan Albayrak, okulda bir konferans vererek projenin ilk adımında destek verdi.

Projenin ikinci adımı olarak bu kez Hekimoğlu Petshop ile görüşüldü ve proje anlatıldı.‘Kavanozlar bizden balıklar, bitkiler, yemler ve tavşanlar sizden’ diye sponsorluk talep edildi. Hekimoğlu Petshop işletmecisi Yalçın Hekimoğlu da projeye destek verdi.

Öğrencileri hayvan sevgisi ile tanıştıracak bu projede etkin bir şekilde çalışan okulun minik hayvansever öğrencileri, balık kavanozları ve yemleri sınıflara dağıtarak, balıkların beslenmeleri ve bakımları ile ilgi bilgi verdiler.

Öğrenciler bu vesile ile bir canlının sorumluluğunu almayı öğrenmeye çalışırken, öğrencilere son müjde olarak, sene sonunda “ders başarısı iyi olan, öğretmenini, arkadaşlarını üzmemiş olan, okul düzenine uygun hareket etmiş olan o sınıftaki öğrenciye karne hediyesi olarak balık kavanozunun verileceği” sözü verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık