Bilgilendirme ve Eşgüdüm amaçlı toplantıların üçüncüsü yapıldı
ÖNDER Haber - Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in 13 Eylül 2013 tarihinde yayımladığı Muğla Valiliği Çalışma Usul ve Esasları Genelgesinin 79

ÖNDER Haber -
Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in 13 Eylül 2013 tarihinde yayımladığı Muğla Valiliği Çalışma Usul ve Esasları Genelgesinin 79. maddesi gereğince yapılmakta olan Basın Bilgilendirme ve Eşgüdüm Toplantısının üçüncüsü, Vali Güvençer’in başkanlığında il geneli kamu kurum amirlerinin katılımıyla Valilik Özer Türk Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Rutinin dışında,
farklı, özgün çalışmaları
paylaşmalısınız
Valilik Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürlerinin katıldıkları, iki bölümden oluşan ve 3 saat süren toplantıyı açış konuşmasında Vali Güvençer, "Toplantının birinci bölümünde özellikle kaymakam arkadaşlarımız başta olmak üzere daire amirlerimizin; basınla paylaşmayı dilediği, rutinin dışında, farklı, özgün, kendilerini mutlu eden ve ciddiyet taşıyan çalışmaları ile geçtiğimiz bir ayının nasıl geçirildiğine dair açıklama yapmak üzere söz almalarını isteyeceğim. Bu toplantıda çalışmalarınızdan farklılık taşıyanları, yönetici olarak size ait olanları ya da özgün olan faaliyetlerinizi, çok önemli bilgileri burada sözlü olarak paylaşmalısınız. Kaymakam arkadaşlarım da ilçelerinde geçen ayda kendilerine özgü ne yaptıklarına dair söz almalılar" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yaş meyve ve sebze ihracatında 2013 yılının nisan ayında artış olmuştu. Bu yıl Yaş Meyve-Sebzede yüzde 24, Su Ürünlerinde yüzde 6,5 artış gerçekleşti. Bu, mutlulukla zikredilmesi gereken bir rakam. Diğer yandan Orman Su İşleri Bakanlığı Bölge ve Şube Müdürlüğümüzce yürütülen 2 önemli proje var. Bunlardan biri "Baraj Aynası Altında Kalacak Bitki Türlerinin Tespiti" genel projesi. İlimizde, bu proje kapsamında Yatağan ilçesinde bulunan Girme Barajı’nında su altında kalacak bitki türleri tespitine ilişkin bir proje, Bakanlık yatırım programına alındı. Bu, önemsenmesi gereken bir proje..."
Bodrum-Milas ilçeleri
kıyı şeridinde ilk
çalışmalar başlatıldı
Akdeniz Foku (Monachus monachus)’nun neslinin devamını tehdit eden faktörler ve bu faktörlerin engellenmesi için yapılması gereken çalışmaları belirlemek üzere Tür Eylem Planının hazırlandığını da sözlerine ekleyen Vali Güvençer, daha sonra şunları söyledi:
"Özellikle bu türün yoğun olarak yaşadığı ve ürediği Bodrum-Milas ilçeleri kıyı şeridinde ilk çalışmalar başlatıldı. Proje ihalesi 13 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak. Bu da neticesi elbette önemli ama neticesinden daha da önemli olan böyle bir konunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gündemine girmiş olması ve bu konu için ödenek ayrılarak bilimsel teknik bir çalışmanın yürütülüyor olması."
Milas Devlet
Hastanesi’ne,
3 adet ventilatör
Vali Güvençer, ilimizde Palyatif Bakıma yani yatağa bağımlı, küratif tedavisi olmayan, fiziksel ve emosyonel semptomların kontrol edilmesinde güçlük yaşanan, başkasının desteğine ihtiyacı olan, yatırılarak bakım verilmesinin kişiye veya ailesine yararlı olacağına karar verilen hastaların sürekli bakım ve rehabilitasyonlarının yapılacağı Dalaman Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan 4 yataklı 1.seviye Genel Yoğun Bakım Ünitesi'nin bu amaçla kullanılması için çalışma yapıldığını söyledi.
Yoğun Bakım Ünitelerinde kullanılmak üzere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi için 4, Milas Devlet Hastanesi için 3 adet olmak üzere toplam 7 adet mekanik ventilatör alımı yapılarak teslim edildiğini belirten Vali Güvençer, "Bu, ilimiz için bir kazanımdır. Bodrum Devlet Hastanesi Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nde mevcut 11 onaylı ünit sayısı da 15’e çıkarılmış. Diş polikliniği olarak kullanılmak üzere ek hizmet binası kiralama çalışmaları 25 Şubat 2014 tarihi itibari ile tamamlanmıştır" dedi.
Menteşe ilave Toki Konutları için tahsis edilen alana ait 1/5000’lik Nazım İmar Planı ile 1/1000’lik ilave Uygulama İmar Planının askıya çıkarıldığını ileten Vali Güvençer, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün 47 şehit yakını ve gaziden oluşan kafileyi Çanakkale Şehitliğine götürmesi de çok önemli. Öte yandan DSİ Şube Müdürlüğümüzün 5 Mayıs itibari ile yaptığı ölçümlerde ilimizdeki barajlarımızdaki ortalama doluluk oranı yüzde 72 olarak gözükmekte" dedi.
Diğer konuşmalar
Vali Güvençer’in konuşmasının ardından Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gökalp, Kızılay’ın yaptığı çalışmalar, kan bağışının ve güvenli kanın önemi hakkında katılımcılara bir sunum yaparak destek istedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise, "112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında 24 saat esasi ile görev yapan sağlık personellerine 3 öğün kumanya şeklinde yiyecek malzemesi verilebilmesi için ihaleye çıkıldı. 29 Nisan 2014 tarihinde sözleşme imzalandı. 15 günlük periyotlar halinde kumanyaların dağıtımına başlandı" dedi.
Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Vedat Dikici de, yaptığı açıklamada 118 mevsimlik işçi alınacağının ve Muğla İş Kurumu İl Müdürlüğü nezdinde ilana çıkıldığının müjdesini verdi.
Daha sonra Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun i Tüketici Hakları ile sağlanan haklar konusunda bilgi verdi.
2013 Yılı Bilinçli
Tüketici Ödülü
Bir bankadan kullanmış olduğu konut kredisi üzerinden alınan dosya masrafını geri almak için başvuruda bulunduğu Muğla Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nden lehine çıkan karara karşı ilgili bankanın Tüketici Mahkemesine yaptığı itirazın kabul edilmesi ve bu karara karşı temyiz yolunun kapalı olması karşısında mücadelesinden vazgeçmeyerek elde ettiği örnek hukuki başarısı ve kararlılıkla yürüttüğü örnek mücadele süreci nedeniyle 2013 Yılı Bilinçli Tüketici Ödülü’ne layık görülen Tolga Karadeveci’ye plaketi Vali Güvençer tarafından verildi.
Konuşmaların ardından ikinci bölüme geçilerek eşgüdümü gerektiren bazı konular görüşüldü.





